Σεξοθεραπεία | Μήπως την χρειάζεσαι;

Σεξοθεραπεία Μήπως την χρειάζεσαι;

Η σεξουαλική θεραπεία μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να αναγνωρίσουν και να αντιμετωπίσουν τα σεξουαλικά τους θέματα, όπως η χαμηλή σεξουαλική ορμή, ο πόνος κατά τη διάρκεια του σεξ και η δυσκολία στον οργασμό.
Η σεξοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της σεξουαλικής ικανοποίησης.
Η συγκεκριμένη θεραπεία μπορεί να ωφελήσει όποιον θέλει να βελτιώσει τη σχέση του με το σεξ και την ευχαρίστηση. Μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για όσους έχουν δυσκολία με την έλλειψη διέγερσης, με την επώδυνη επαφή, με την αδυναμία να φτάσουν σε οργασμό ή άλλες σεξουαλικές δυσλειτουργίες.
Η σεξουαλική θεραπεία δεν απαιτεί και τους δύο συντρόφους. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να ωφεληθούν από ατομικές συνεδρίες θεραπείας, ενώ άλλοι μπορεί να βρουν τη σεξουαλική θεραπεία ζευγαριών πιο χρήσιμη.
Αυτό το άρθρο του Adultclub αναφέρει γιατί κάποιος μπορεί να χρειαστεί σεξουαλική θεραπεία, τι να περιμένει κατά τη διάρκεια της θεραπείας, πώς να βρει έναν εξειδικευμένο σεξοθεραπευτή και πολλά άλλα.

 

Σεξ σε τζακούζι: Πόσο ασφαλές είναι;

 

Τι είναι;

Η σεξοθεραπεία είναι ένας τύπος θεραπείας που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει άτομα και ζευγάρια που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την επίτευξη της σεξουαλικής ικανοποίησης.
Σωματικοί, ψυχολογικοί και συναισθηματικοί παράγοντες μπορούν όλοι να προκαλέσουν σεξουαλικές δυσλειτουργίες. Ο στόχος ενός σεξοθεραπευτή είναι να βοηθήσει ένα άτομο ή ένα ζευγάρι να αντιμετωπίσει αυτά τα ζητήματα και να αποκτήσει μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή.
Η σεξουαλική θεραπεία δεν περιλαμβάνει σεξουαλική επαφή μεταξύ πελατών και θεραπευτών.

 

Απλά βήματα για το πως να την φέρεις σε οργασμό

 

Πώς επιτυγχάνεται;

Όπως με κάθε ψυχοθεραπεία, η σεξοθεραπεία περιλαμβάνει συζήτηση για θέματα.
Γενικά, ο πελάτης και ο σεξοθεραπευτής συζητούν τυχόν εμπειρίες, συναισθήματα και ανησυχίες που μπορεί να συμβάλλουν στη σεξουαλική δυσαρέσκεια και τις δυσλειτουργίες του πελάτη. Θα δουλέψουν μαζί μηχανισμούς αντιμετώπισης που θα τους βοηθήσουν να χτίσουν μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή!
Οι σεξοθεραπευτές μπορεί επίσης να δώσουν στους πελάτες τους «εργασία για το σπίτι». Αυτό μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το άτομο ή το ζευγάρι και μπορεί να περιλαμβάνει εργασίες που έχουν σχεδιαστεί για να εμπλουτίσουν τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και να βελτιώσουν την επικοινωνία μεταξύ των συντρόφων.
Οι sex therapist μπορούν επίσης να αναθέσουν σεξουαλικούς πειραματισμούς ώστε να αισθανθούν οικειότητα που χρειάζεται στο σπίτι.
Εάν υποψιάζονται ότι πίσω από τα σεξουαλικά ζητήματα κρύβεται μια σωματική δυσλειτουργία, ο θεραπευτής μπορεί να παραπέμψει τον πελάτη σε γιατρό.
Με τη σειρά του, ο γιατρός και ο θεραπευτής μπορεί να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν το σωματικό πρόβλημα ενώ καθοδηγούν τον πελάτη προς την επίτευξη των σεξουαλικών τους στόχων.

Πρωινό σεξ: Αυτά είναι τα οφέλη που θα σου αλλάξουν τη ζωή

 

Οφέλη

Η σεξοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει τόσο άτομα όσο και ζευγάρια να:

 • αποκτήσουν μια ρεαλιστική κατανόηση του σεξ και της ευχαρίστησης
 • να εντοπίσει και να αντιμετωπίσει τις υποκείμενες αιτίες σεξουαλικών προβλημάτων
 • αναπτύσσουν και να διατηρούν μια βαθύτερη σεξουαλική σχέση με τον εαυτό τους και τους συντρόφους τους

Ερωτικό μασάζ στο σπίτι

 

Ποιος χρειάζεται σεξοθεραπεία;

Τα άτομα που αντιμετωπίζουν σεξουαλική δυσλειτουργία μπορεί να είναι μεταξύ εκείνων που θα μπορούσαν να ωφεληθούν περισσότερο από τη σεξοθεραπεία.
Η απλοποιημένη, σεξουαλική δυσλειτουργία είναι ένας γενικός όρος για διάφορες επαναλαμβανόμενες δυσκολίες που σχετίζονται με το σεξ και περιλαμβάνει:

 • καθυστερημένη εκσπερμάτιση
 • στυτική διαταραχή
 • διαταραχή σεξουαλικής επιθυμίας ανδρών
 • πρόωρη εκσπερμάτωση
 • γυναικεία διαταραχή οργασμού
 • διαταραχή του γυναικείου σεξουαλικού ενδιαφέροντος/διέγερσης
 • γεννητικό-πυελικός πόνος/διαταραχή διείσδυσης
 • σεξουαλική δυσλειτουργία που προκαλείται από ουσίες/φάρμακα
 • άλλη καθορισμένη σεξουαλική δυσλειτουργία
 • απροσδιόριστη σεξουαλική δυσλειτουργία

Αυτές οι δυσλειτουργίες μπορεί να προκαλέσουν έλλειψη ενδιαφέροντος για το σεξ, χαμηλή αυτοπεποίθηση, άγχος σεξουαλικής απόδοσης, επώδυνη επαφή και αδυναμία διέγερσης ή επίτευξης οργασμού. Επηρεάζοντας σοβαρά την ικανότητα ενός ατόμου να απολαμβάνει μια υγιή και ικανοποιητική σεξουαλική ζωή.
Η σεξουαλική δυσλειτουργία μπορεί να έχει σωματικές ή ψυχολογικές αιτίες. Μερικές φορές, σχετίζεται με ιστορικό κακοποίησης.

7 τρόποι για να αναζωπυρώσετε τη λίμπιντο

 

Σεξουαλικό τραύμα

Το σεξουαλικό τραύμα μπορεί να επηρεάσει ιδιαίτερα το ενδιαφέρον ή την ικανότητα ενός ατόμου να απολαύσει την οικειότητα στο σεξ.
Η έρευνα δείχνει ότι το sex therapy μπορεί να βοηθήσει άτομα με ιστορικό σεξουαλικού τραύματος.
Για παράδειγμα, ο συνδυασμός θεραπείας που βασίζεται σε τραύμα με τεχνικές θετικού σεξ μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικός στο να βοηθήσει κάποιον να αντιμετωπίσει τη σεξουαλική δυσλειτουργία που σχετίζεται με το τραύμα από τη χρήση μόνο θεραπείας βασισμένης στο τραύμα. Αυτές οι μελέτες είναι μικρές αλλά πολλά υποσχόμενες.
Ωστόσο, όπως σημειώνουν ορισμένοι ερευνητές, ορισμένα άτομα με ιστορικό σεξουαλικού τραύματος μπορεί να χρειαστούν ατομική θεραπεία για να αντιμετωπίσουν άλλα ζητήματα προτού να είναι έτοιμοι να εξερευνήσουν τη σεξουαλική επιθυμία και ικανοποίηση στη σεξοθεραπεία.

 

Τι να περιμένετε στην σεξοθεραπεία

Η συζήτηση για τη σεξουαλική ζωή κάποιου με έναν ξένο μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε άβολα. Είναι πιθανό ότι ο θεραπευτής το προβλέπει αυτό και θα ξεκινήσει με απλές ερωτήσεις για να σας γνωρίσει.

Οι άνθρωποι μπορούν να περιμένουν να συζητήσουν για:

 • υγεία
 • σεξουαλική διαπαιδαγώγηση
 • σεξουαλικό υπόβαθρο
 • πεποιθήσεις και ιδέες για το σεξ
 • συγκεκριμένες προκλήσεις σχετικές με το σεξ

Ο σεξοθεραπευτής θα συνεργαστεί με το άτομο ή το ζευγάρι σχετικά με τις συγκεκριμένες ανησυχίες και δυσλειτουργίες του μέσω της θεραπείας που αφορά την συζήτηση.
Η συχνότητα και η διάρκεια των συνεδριών θεραπείας θα εξαρτηθεί από τον πελάτη, τις δυσλειτουργίες και τις ανάγκες του.

Ο σεξοθεραπευτής δεν θα:

 • σας ζητήσει να διαλέξετε πλευρές ή να προσπαθήσει να πείσει να κάνετε οτιδήποτε
 • σας ζητήσειν α γδυθείτε, ούτε γδύνεται ο ίδιος
 • σας ζητήσει να έχετε σεξουαλικές σχέσεις ή να σας καθοδηγούν σε σεξουαλικές σχέσεις

Σημειώστε ότι οι σεξοθεραπευτές, όπως συμβαίνει με όλους τους θεραπευτές, δεν είναι ιδανικοί για όλους.
Η συμβατότητα είναι σημαντική για την επιτυχή θεραπεία. Εάν κάποιος δεν αισθάνεται άνετα με τον θεραπευτή του, μπορεί να θέλει να αναζητήσει έναν άλλο ειδικό.

 

Βαλερί

 

Σεξουαλική θεραπεία για ζευγάρια

Η σεξοθεραπεία ζευγαριών είναι όταν και οι δύο σεξουαλικοί σύντροφοι παρακολουθούν συνεδρίες θεραπείας.
Για μερικούς ανθρώπους, αρκεί μόνο η ατομική παρακολούθηση συνεδριών σεξοθεραπείας. Για άλλους, η παρουσία και των δύο συντρόφων είναι πιο ευεργετική για την οικοδόμηση ισχυρότερης επικοινωνίας και τη βελτίωση της ικανοποίησης.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο θεραπευτής μπορεί να είναι σε θέση να βοηθήσει ένα ζευγάρι να καθορίσει εάν οι ατομικές συνεδρίες, οι συνεδρίες για ζευγάρια ή ένας συνδυασμός και των δύο θα ήταν οι πιο ευνοϊκές.

Πως να βρεις τον κατάλληλο σεξοθεραπευτή

Ένας σεξολόγος μπορεί να σε καθοδηγήσει! Στο διαδίκτυο αναζητώντας σεξοθεραπευτές θα βρεις συγκεντρωμένους όλους τους ειδικούς που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας, της χαμηλής σεξουαλικής επιθυμίας, της ανδρικής ανικανότητας, των διαταραχών του γυναικείου οργασμού και άλλων σεξουαλικών προβλημάτων. Εσύ θα επιλέξεις αν ενδιαφέρεσαι για θεραπεία ζεύγους, συμβουλευτική διαχείρισης άγχους & στρες, υποστήριξη υπογονιμότητας, αντιμετώπιση διαταραχών της στύσης & του οργασμού, ατομική ή ομαδική θεραπεία.

 

Anal escorts

 

Περίληψη

Η σεξοθεραπεία στοχεύει να παρέχει μια άνετη, ενθαρρυντική ατμόσφαιρα για τους ανθρώπους να συζητούν με ασφάλεια, εχεμύθεια και άνεση τα προβληματά τους για την απόκτηση μιας υγιούς και ικανοποιητικής σεξουαλικής ζωής.
Οποιοσδήποτε μπορεί να επωφεληθεί από τη σεξουαλική θεραπεία — ειδικά άτομα που αντιμετωπίζουν σεξουαλικές δυσλειτουργίες και έχουν δυσαρέσκεια με τη σεξουαλική τους ζωή.
Μερικοί άνθρωποι επωφελούνται από ατομικές συνεδρίες σεξοθεραπείας, ενώ άλλοι βρίσκουν τη σεξοθεραπεία για ζευγάρια πιο χρήσιμη και αποδοτική!

 

Search