Πρωινό σεξ: Αυτά είναι τα οφέλη που θα σου αλλάξουν τη ζωή

πρωινό σεξ

Yπάρχουν διαφορετικές πρωινές ρουτίνες που ταιριάζουν σε διαφορετικούς ανθρώπους. Μπορεί να είναι από ένα ζεστό φλιτζάνι τσάι ή συνήθως ένα δυνατό φλιτζάνι καφέ. Για κάποιους, ωστόσο, είναι το ποιοτικό πρωινό σεξ που τους αναζωογονεί.
Αποδεικνύεται ότι όλοι πρέπει να στραφούμε σε αυτό δεδομένων των πλεονεκτημάτων του για την υγεία.
Για να είμαστε ειλικρινείς το σεξ είναι πάντα διασκεδαστικό και το υπέροχο πρωινό σεξ μπορεί πραγματικά να σας ξυπνήσει!
Επιπλέον, είναι πραγματικά θεραπευτικό και μπορεί να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε καλά το πρωί! Το σεξ, γενικά, έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην καρδιαγγειακή υγεία, την ψυχική υγεία, την ποιότητα των στενών σχέσεων, την κατάθλιψη, τα συμπτώματα πόνου και τη λειτουργία του ανοσοποιητικού. Όσον αφορά το πρωινό σεξ, υπάρχουν πραγματικά πολλά οφέλη.

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα «κανονικά» ζευγάρια;

Ορμόνες και στύση

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το σεξ βοηθά στην απελευθέρωση των ορμονών της χαράς που ανεβάζουν τη διάθεσή σας αμέσως. Σε κάνει να νιώθεις ψυχικά ανάλαφρος και μάλιστα σε ηρεμεί. Η απελευθέρωση ορμονών της ευτυχίας όπως η ωκυτοκίνη και η ντοπαμίνη το πρωί μπορεί να κάνει οποιονδήποτε να αισθάνεται πιο χαλαρός, συγκεντρωμένος και χαρούμενος κατά τη διάρκεια της ημέρας!
Το πρωί είναι η τέλεια ώρα για σεξ γιατί, ειλικρινά, το σώμα σας είναι έτοιμο για αυτό. Αυτό συμβαίνει επειδή τα επίπεδα οιστρογόνων και τεστοστερόνης είναι στο αποκορύφωμά τους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Γιατί έχει σημασία αυτό; Λοιπόν, μια μελέτη του 2013 διαπίστωσε ότι η λίμπιντο σας επηρεάζεται από τα επίπεδα των ορμονών σας όσο υψηλότερα είναι, τόσο πιο φρέσκοι νιώθετε!
Μιλώντας για ορμόνες: Όσο περισσότερη τεστοστερόνη, τόσο καλύτερο το σεξ! Τα υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης θα ενισχύσουν τη λίμπιντο του συντρόφου σας και θα βελτιώσουν τη σεξουαλική λειτουργία, σύμφωνα με μια μελέτη του 2007 που αναφέρει μια αξιόπιστη πηγή. Μια παλαιότερη ανασκόπηση που δημοσιεύτηκε στο 2000, διαπίστωσε επίσης ότι τα υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης μπορούν να αυξήσουν την αντοχή στη στύση.
Το πρωινό σεξ παράγει ενδορφίνες, τις μαγικές χημικές ουσίες που ανακουφίζουν από τον πόνο στο σώμα σας και βοηθούν στην τόνωση της διάθεσής σας. Γι’ αυτό συνήθως νιώθετε πιο ευτυχισμένοι αφού έχετε κορυφώσει. Γιατί, λοιπόν, να μην ξεκινήσετε τη μέρα σας με μια πιο αγαπημένη ερωτική στάση;

Η καλύτερη γυμναστική

Σίγουρα, το πρωινό σεξ μπορεί να μην ισοδυναμεί με τρέξιμο σε διάδρομο για μια ώρα παρόλα αυτά είναι μια κολασμένη προπόνηση!
Το σεξ καίει περίπου πέντε θερμίδες ανά λεπτό, σύμφωνα με έρευνα της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ! Είναι το ίδιο με το να πηγαίνεις μια βόλτα. Δεν θα προτιμούσατε να κάψετε τουλάχιστον 75 θερμίδες με ένα πρωινό γρήγορο σεξ;

Ισχυρή άμυνα οργανισμού

Σίγουρα, η βιταμίνη C μπορεί να κάνει θαύματα για το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Αλλά το ίδιο συμβαίνει και με το να είσαι ζωηρός το πρωί. Ερευνητές από μια μελέτη του 2015 ανακάλυψαν ότι το σεξ μπορεί να ενισχύσει την ανοσία σας ενεργοποιώντας τη φυσική άμυνα του σώματός σας ενάντια στα βακτήρια, τους ιούς και άλλα μικρόβια!

 

Το πρωινό σεξ είναι το καλύτερο

Πηγή νεότητας

Το πρωινό σεξ ίσως είναι η δική σας πηγή νεότητας! Μερικοί ειδικοί πιστεύουν ότι το σεξ είναι το κλειδί για να φαίνεστε νεότεροι επειδή απελευθερώνει ωκυτοκίνη, βήτα-ενδορφίνες και άλλα αντιφλεγμονώδη μόρια. Παλαιότερες έρευνες δείχνουν ότι το σεξ τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε αρκετά χρόνια νεότεροι από τους ανθρώπους που κάνουν λιγότερο σεξ! Οι οργασμοί μπορούν ακόμη και να ωφελήσουν το δέρμα σας με διάφορους τρόπους!

Ο εγκέφαλος λειτουργεί καλύτερα

Το σεξ βοηθά στην ενεργοποίηση του εγκεφάλου σας δεδομένου ότι εκκρίνει ορμόνες στο σώμα σας! Το σεξ το πρωί μπορεί να βοηθήσει τον εγκέφαλό σας να δυναμώσει όλη την ημέρα!
Το πρωινό σεξ συχνά λειτουργεί ως μια εξαιρετική πρωινή προπόνηση μέτριας έντασης, καίει τις θερμίδες και σας βοηθά να ξεκινήσετε τη μέρα σας με μια δόση θετικών ενεργειακών ορμονών! Μπορεί να συμβάλει στην διάταση και τη χαλάρωση των μυών!
Επιπρόσθετα, μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε το σεξουαλικό άγχος!

Το σεξουαλικό άγχος

Το σεξουαλικό άγχος είναι πολύ συχνό στους ανθρώπους. Μπορεί να οφείλεται στο ότι κάποιος ντρέπεται για το σώμα του ή είναι διστακτικός για την πράξη. Αυτός μπορεί να είναι ένας από τους λόγους που μπορεί να οδηγήσει σε στρες και άγχος. Τις πρωινές ώρες, εσείς και ο σύντροφός σας είστε σε πολύ ευάλωτη κατάσταση! Βρίσκεστε και οι δύο στο ίδιο επίπεδο οικειότητας και γίνεται πιο εύκολο να αποδεχτείτε την ανθρώπινη πλευρά των πραγμάτων. Λόγω αυτού το σεξουαλικό άγχος μπορεί να βελτιωθεί!
Ουσιαστικά, το σεξουαλικό άγχος είναι μια συναισθηματική κατάσταση που μπορεί να επηρεάσει τη σεξουαλική σας ζωή και να οδηγήσει σε ανησυχία και αβεβαιότητα σχετικά με τη σεξουαλική σας ικανότητα ή την απόδοση. Το σεξουαλικό άγχος μπορεί να δημιουργηθεί από διάφορους παράγοντες! Όπως η έλλειψη εμπειρίας, οι σχέσεις που έχουμε στη ζωή μας, η σωματική μας εικόνα, ο φόβος των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων, καθώς και η απόκλιση από τα στερεότυπα της κοινωνίας μας σχετικά με το τι είναι αποδεκτό ή όχι σε σεξουαλικό επίπεδο!

Ερωτική ζωή και τρόποι να ακμάζει

 

Τρόποι αντιμετώπισης

Μπορείτε να αντιμετωπίσετε το σεξουαλικό άγχος με διάφορους τρόπους. Κάποιοι από αυτούς είναι η συζήτηση με το σύντροφό σας για τις ανησυχίες σας, η εξάσκηση της αναπνοής και της χαλάρωσης. Η εκπαίδευση σχετικά με τη σεξουαλική υγεία και οι πρακτικές που μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση από το άγχος, καθώς και η επανεξέταση των πεποιθήσεων σας σχετικά με το σεξ και τις σεξουαλικές τάσεις που θεωρείτε αποδεκτές ή μη.
Επιπλέον, εάν το σεξουαλικό άγχος σας παραμένει, μπορείτε να συμβουλευτείτε έναν ειδικό σεξολόγο ή θεραπευτή ώστε να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τα προβλήματά σας! Ενδέχεται, ο θεραπευτής να σας προτείνει κάποια θεραπευτική αγωγή. Για την καταπολέμηση της κατάθλιψης ή την εκπαίδευση στη σεξουαλική επικοινωνία, για να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε το σεξουαλικό σας άγχος!
Τέλος, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το σεξ είναι ένας φυσιολογικός και φυσικός τρόπος έκφρασης της ανθρώπινης σεξουαλικότητας και δεν πρέπει να αποτελεί αντικείμενο ανησυχίας ή ντροπής. Με την κατάλληλη στήριξη και βοήθεια, μπορείτε να ξεπεράσετε το σεξουαλικό σας άγχος και να απολαύσετε μια ικανοποιητική και υγιή σεξουαλική ζωή!

Το ιδανικό ξεκίνημα της ημέρας

Αφού ξεκουραστείτε σωστά, το σώμα σας είναι έτοιμο για επανεκκίνηση το πρωί.
Εάν κάνετε πρωινό σεξ, το σώμα είναι σε θέση να παράγει μια καλή ποσότητα σεξουαλικών ορμονών και αυτό οδηγεί σε ευχαρίστηση!
Το ευχάριστο σεξ οδηγεί στην απελευθέρωση ορμονών που ονομάζονται ωκυτοκίνη και ντοπαμίνη! Αυτό ενισχύει τη λίμπιντο και αυξάνει την ικανοποίηση!
Εξακολουθείτε να είστε δύσπιστοι για το πρωινό σεξ; Δοκιμάστε το με τον σύντροφό σας και δείτε πώς σας ανεβάζει τη διάθεση!

Search