10 συμβουλές από σεξολόγους για πιο ικανοποιητική σεξουαλικότητα

συμβουλές από σεξολόγους

Είναι δυνατόν να βελτιώσετε τη σεξουαλική σας ζωή; Η απάντηση είναι ναι, και το λένε οι σεξολόγοι. Για να βελτιώσετε τη σεξουαλικότητά σας, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε περισσότερα για την αγάπη και γενικότερα για την επιθυμία.

1) Η επικοινωνία είναι το κλειδί για μια υγιή σεξουαλική ζωή

Η συζήτηση για το σεξ μπορεί να είναι ή να φαίνεται ενοχλητική για πολλά ζευγάρια, ακόμα κι αν κάνουν τακτικό σεξ. Αλλά οι ειδικοί θυμούνται ότι είναι, αντίθετα, θεμελιώδης. «Το να μιλάς για το σεξ είναι εξίσου σημαντικό με το ίδιο το σεξ. Σας βοηθά να κατανοήσετε τι πραγματικά θέλετε και να δημιουργήσετε τη γλώσσα μέσω της οποίας μπορείτε να το επικοινωνήσετε. Εάν δεν αισθάνεστε άνετα να μιλήσετε ανοιχτά και ειλικρινά για το σεξ με τον σύντροφό σας, θα είναι δύσκολο για εσάς να μοιραστείτε τις επιθυμίες σας ή να αποκαλύψετε τις βαθύτερες ανησυχίες σας», αναφέρει ο Τσάβες. Ο Τσάβες λέει επίσης ότι οι συζητήσεις για το σεξ δεν πρέπει να γίνονται μόνο στην κρεβατοκάμαρα. Συνιστά επίσης να μιλάτε για το σεξ πίνοντας ένα φλιτζάνι καφέ ή τσάι το πρωί, να κάνετε μια ωραία βόλτα ή να αγκαλιάζετε ο ένας τον άλλον.

2) Δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να έλκεσαι από άλλους ανθρώπους

Η έλξη συμβαίνει -ακόμα κι αν είσαι σε σχέση και ευτυχισμένος- και δεν χρειάζεται να νιώθεις ένοχος γι’ αυτό. «Το να δεσμευτείς με κάποιον δεν αλλάζει ξαφνικά τη φυσιολογία σου, οπότε μην εκπλαγείς αν, παρά τη σταθερή σχέση, συνεχίσεις να νιώθεις επιθυμία ή έλξη για άλλα άτομα εκτός από αυτόν». Αν έλκεστε από άλλα άτομα πριν ξεκινήσετε μια σχέση, πιθανότατα θα συνεχίσει να συμβαίνει ακόμα και όταν είστε σε σχέση. Είναι φυσιολογικό. “Δεν σημαίνει ότι θέλετε κάτι σεξουαλικό, σωματικό ή συναισθηματικό με αυτό το άτομο.

Η πεποίθηση ότι κάθε σεξουαλική διέγερση πρέπει να απαγορευτεί είναι ένας μύθος που βασίζεται στον φόβο και βασίζεται σε προβληματικές συμπεριφορές όπως η απιστία”, αναφέρει η Shadeen Francis. στη σεξουαλική θεραπεία. Το να νιώθεις την έλξη είναι επομένως άλλο πράγμα, η ανάληψη δράσης είναι άλλο.

3) Μην κρίνετε τις προτιμήσεις ή τις φαντασιώσεις του συντρόφου σας

Μπορεί να μην συμφωνείτε πάντα με τον/την σύντροφό σας για το τι είναι συναρπαστικό γι’ αυτόν/την, αλλά το να τον/την κρίνετε για τις φαντασιώσεις του/της δεν είναι εποικοδομητικό. «Αν στον σύντροφό σας αρέσει κάτι που δεν σας αρέσει ή δεν καταλαβαίνετε, μην ντρέπεστε όταν το συζητάτε. Όπως σε κάθε άλλο είδος επικοινωνίας, είναι ζωτικής σημασίας να αισθάνεστε ασφαλείς μιλώντας για τα συναισθήματα και τις επιθυμίες σας, χωρίς κρίση. Εάν ο σύντροφός σας μιλάει για κάτι που δεν σας αρέσει και δεν θέλετε να δοκιμάσετε, να είστε ευγενικοί και ειλικρινείς σχετικά με αυτό. Αν, από την άλλη, δεν σας πειράζει η ιδέα, ρισκάρετε και πειραματιστείτε αν μπορείτε να μειώσετε τους φραγμούς σας!», προτείνει η σεξοθεραπεύτρια Carla Rosinski.

Θυμηθείτε: Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αισθάνεστε υποχρεωμένοι να κάνετε κάτι που πραγματικά δεν θέλετε να κάνετε. Αν συναντηθείτε με μια High Class Βίζιτα, μπορείτε να πείτε τι θα θέλατε χωρίς ταμπού.

4) Μην αφήνετε τον χρόνο να περνά και τα σεξουαλικά προβλήματα να χειροτερεύουν

Πολλοί άνθρωποι αφήνουν τα σεξουαλικά τους προβλήματα να συνεχίσουν να επιδεινώνονται για μήνες ή χρόνια, χωρίς να αναζητούν απάντηση: όσο πιο γρήγορα ζητηθεί βοήθεια, τόσο το καλύτερο. Όπως πάντα, από την άλλη! «Η καλύτερη συμβουλή μου είναι να μην αφήσετε το πρόβλημα να διαρκέσει πολύ. Μερικές φορές περνούν τα χρόνια και τα ζευγάρια αρνούνται ότι έχουν κάποιο πρόβλημα ή δεν κάνουν τίποτα για να το λύσουν εκτός από το να απέχουν από το σεξ ή να το κάνουν απλώς για να ευχαριστήσουν τον σύντροφό τους. Τότε σίγουρα γίνεται πιο δύσκολο να λυθεί το πρόβλημα ». Η επιλογή μιας πουτάνας στην Αθήνα ειδικότερα από Agency, σας παρέχει την ασφάλεια που χρειάζεστε.

Εάν νομίζετε ότι έχετε σεξουαλικό πρόβλημα, επισκεφθείτε έναν επαγγελματία.

5) Μην παίρνετε το σεξ πολύ στα σοβαρά

Μια άλλη συμβουλή από σεξολόγους: Δεν πρέπει να παίρνετε το σεξ πολύ στα σοβαρά. «Το καλό σεξ είναι διασκεδαστικό και παιχνιδιάρικο, οπότε όταν μετατρέπεται σε μια βαρετή ή δυσάρεστη στιγμή, προσπαθήστε να έχετε αίσθηση του χιούμορ και να σκεφτείτε δημιουργικά. Το να δοκιμάσετε κάτι νέο μπορεί να προσθέσει διασκέδαση και ενθουσιασμό στη σεξουαλική σας ζωή: μια νέα θέση, σέξι μουσική, ρομαντικά φώτα, αρώματα, λοσιόν, λιπαντικά… οι δυνατότητες είναι ατελείωτες».

6) Μην κάνετε τίποτα που σας κάνει να νιώθετε άβολα

Η βάση μιας πιο ικανοποιητικής σεξουαλικής ζωής είναι η εξής: μην αναγκάζετε τον εαυτό σας να κάνει πράγματα που δεν θέλετε να κάνετε ή που θα σας έκαναν να νιώθετε άβολα. Δημιουργήστε ένα ασφαλές και άνετο περιβάλλον για να εξερευνήσετε το σεξ. Η ταλαιπωρία και η ντροπή είναι τα πρώτα πράγματα που πρέπει να εξαλείψετε από τις σεξουαλικές σας σχέσεις.

7) Δεν χρειάζεται να είσαι σε σχέση

Μια πιο ικανοποιητική σεξουαλικότητα απαιτεί έναν προβληματισμό σχετικά με το τι μπορούμε να κάνουμε για τον εαυτό μας, επομένως απαιτεί καλή γνώση του εαυτού μας. Τα άτομα που δεν έχουν σχέση αυτή τη στιγμή μπορούν να μάθουν ο ένας τον άλλον από σεξουαλική άποψη, για παράδειγμα μέσω του αυνανισμού, μπορούν να εξερευνήσουν το σώμα τους και τις ζώνες ευχαρίστησής τους, ειδικά αν έχουν προβλήματα που τους εμποδίζουν να έρθουν σε επαφή μαζί τους. Πολλοί άντρες επιλέγουν Escorts για την απόλυτη ικανοποίηση.

8) Μάθετε να δίνετε ευχαρίστηση (και όχι μόνο να λαμβάνετε)

Καταρχάς, το σεξ δεν είναι συνώνυμο της διείσδυσης. Δεν περιορίζεται σε αυτό. Η σεξουαλικότητα ικανοποιεί τον άλλον όσο ο άλλος μας κάνει χαρούμενους μέσα και χάρη στο σώμα του. Ρωτήστε τον σύντροφό σας τι θα τον έκανε ευτυχισμένο, αντί να σκέφτεστε απλώς την ευχαρίστησή σας. Μερικές φορές είναι σημαντικό να επικοινωνήσουμε στον άλλον τι θα θέλαμε και να τον ρωτήσουμε τι θα ήθελε: περισσότερα χάδια, μεγαλύτερη εγγύτητα, περισσότερο προκαταρκτικό παιχνίδι, μεγαλύτερη τόνωση ορισμένων περιοχών παρά άλλων. Έτσι, όλοι θα μπορούν να δίνουν (και να λαμβάνουν) περισσότερη ευχαρίστηση.

9) Μιλώντας για χάδια

Χαϊδέψτε τον σύντροφό σας και αν χρειαστεί χρησιμοποιήστε τζελ ή λάδι. Αυτό το προϊόν μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο, διευκολύνοντας τα πάντα και παρέχοντας μια πολύ οικεία πινελιά. Εναπόκειται σε εσάς να αποφασίσετε εάν αυτό μπορεί να οδηγήσει σε άλλα παιχνίδια ή όχι! Ολα είναι πιθανά. Θυμηθείτε ότι τα τζελ και τα έλαια προφανώς χρησιμεύουν επίσης για να διευκολύνουν τη διείσδυση.

10) Μάθετε να απολαμβάνετε την ευχαρίστηση της βραδύτητας

Η επιβράδυνση μπορεί συχνά να είναι πολύ ευχάριστη. Μερικές φορές κάνουμε το λάθος να πιστεύουμε ότι ένας γρήγορος ρυθμός κατά τη σεξουαλική επαφή ευνοεί την ευχαρίστηση και την επίτευξη οργασμού: αυτό δεν ισχύει απαραίτητα. Ακόμη και σε αυτό, η συμβουλή είναι: μην σταματήσετε να πειραματίζεστε!

Search