Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα «κανονικά» ζευγάρια;

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα «κανονικά» ζευγάρια;

Κάποια στιγμή στη ζωή, πολλά ζευγάρια αναρωτιούνται: «Ποια είναι η μέση ποσότητα σεξ που κάνουν άλλα ζευγάρια;» Και παρόλο που η απάντηση δεν είναι απολύτως σαφής, οι σεξοθεραπευτές έχουν πει πολλά πράγματα για αυτό ακριβώς το θέμα. Εδώ είναι τι λένε, καθώς και μερικές πρόσθετες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να οδηγέσετε τη σεξουαλική σας ζωή σε καλό δρόμο!

Ο μέσος όρος

Υπάρχει κάποια ερώτηση μεταξύ των σεξοθεραπευτών σχετικά με το ποιος είναι ο πραγματικός μέσος όρος για τα ζευγάρια σε αφοσιωμένες σχέσεις. Οι απαντήσεις μπορεί να κυμαίνονται από μία φορά την εβδομάδα έως μία φορά το μήνα! Όταν ο Ian Kerner, PhD, ρωτήθηκε πώς απαντά στα ζευγάρια που τον ρωτούν πόσο συχνά πρέπει να κάνουν σεξ, είπε, «Πάντα απαντούσα ότι δεν υπάρχει μια σωστή απάντηση. Όταν τα ζευγάρια σταματούν να κάνουν σεξ, οι σχέσεις τους γίνονται ευάλωτες στον θυμό, την αποστασιοποίηση, την απιστία και, τελικά, το διαζύγιο.

Εξάλλου, η σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού επηρεάζεται από τόσους πολλούς διαφορετικούς παράγοντες: Ηλικία, τρόπος ζωής, υγεία και φυσική λίμπιντο κάθε συντρόφου και, φυσικά, η ποιότητα της συνολικής σχέσης τους, για να αναφέρουμε μόνο μερικούς.

Έτσι, ενώ μπορεί να μην υπάρχει μια σωστή απάντηση στην ερώτηση πόσο συχνά πρέπει να κάνουν σεξ τα ζευγάρια, τελευταία είμαι κάπως λιγότερο διφορούμενη και συμβουλεύω τα ζευγάρια να το κάνουν τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα».

Τι αναφέρουν οι μελέτες

Σύμφωνα με τον David Schnarch, PhD, μέσω μιας μελέτης που διεξήχθη με περισσότερα από 20.000 ζευγάρια, διαπίστωσε ότι μόνο το 26% των ζευγαριών πετυχαίνει το όριο μία φορά την εβδομάδα, με την πλειοψηφία των ερωτηθέντων να αναφέρουν σεξ μόνο μία ή δύο φορές το μήνα. ή λιγότερο!

Ωστόσο, μια άλλη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο The University of Chicago Press πριν από περίπου 10 χρόνια, ανέφερε ότι τα παντρεμένα ζευγάρια κάνουν σεξ περίπου επτά φορές το μήνα, δηλαδή λίγο λιγότερο από δύο φορές την εβδομάδα.

Και σε μια τρίτη μελέτη, αναφέρθηκε ότι από τους 16.000 ενήλικες που ερωτήθηκαν, οι μεγαλύτεροι συμμετέχοντες έκαναν σεξ περίπου 2 έως 3 φορές το μήνα, ενώ οι νεότεροι συμμετέχοντες είπαν ότι έκαναν σεξ περίπου μία φορά την εβδομάδα.

Είναι ο γάμος σας σε προβλήματα;

Οι περισσότεροι σεξοθεραπευτές συμφωνούν ότι το να κάνετε σεξ λιγότερο από 10 φορές το χρόνο είναι αρκετός λόγος για να χαρακτηρίσετε τον γάμο σας χωρίς φύλο. Ωστόσο, η έλλειψη σεξ δεν σημαίνει ότι ο γάμος σας αντιμετωπίζει προβλήματα, σύμφωνα με τον Schnarch.

Αν και το σεξ μπορεί να είναι ο τρόπος με τον οποίο τα ζευγάρια εκφράζουν συνήθως την αγάπη και την επιθυμία τους για το άλλο, η έλλειψη σεξ δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οδεύετε προς ένα χωρισμό, αν και είναι κάτι που πρέπει να το αντιμετωπίσετε. Ο Δρ. Kerner λέει, «Το σεξ φαίνεται να πέφτει γρήγορα στον πάτο της λίστας υποχρεώσεων της Αμερικής. αλλά, από την εμπειρία μου, όταν τα ζευγάρια σταματούν να κάνουν σεξ, οι σχέσεις τους γίνονται ευάλωτες στον θυμό, την αποστασιοποίηση, την απιστία και, τελικά, το διαζύγιο.

Πιστεύω ότι το σεξ έχει σημασία: Είναι η κόλλα που μας κρατά ενωμένους και, χωρίς αυτό, τα ζευγάρια γίνονται «καλοί φίλοι» στην καλύτερη περίπτωση ή «καυγάδες συγκάτοικοι» στη χειρότερη».

Πώς να συγχρονίσετε τις σεξουαλικές σας κινήσεις

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη για να κάνετε το σεξ κάτι που επιθυμείτε. Σε πολλά ζευγάρια, η διαφορά απόψεων μπορεί να είναι πρόβλημα. Ο Al Cooper, από το Κέντρο Γάμου και Σεξουαλικότητας του Σαν Χοσέ, λέει, «Γενικά, ωστόσο, τα προβλήματα ενός ζευγαριού συχνά αφορούν λιγότερο το σεξ, αυτό καθαυτό, παρά για το σεξ.

«Αν οι σεξουαλικές σας ορμές δεν είναι ισορροπημένες, ο στόχος σας είναι να συναντηθείτε στη μέση, κάνοντας σεξ λίγο περισσότερο από αυτό που αρέσει στον έναν σύντροφο, αλλά πιθανότατα λίγο λιγότερο από ό,τι αρέσει στον άλλον». – Δρ Γκέιλ Σαλτς

Η προθυμία κανενός ζευγαριού για σεξ σε κάθε δεδομένη στιγμή δεν ταιριάζει απόλυτα. Το κλειδί είναι πόσο καλά διαπραγματεύεται ένα ζευγάρι τις στιγμές που ο ένας ξεκινά και ο άλλος αρνείται».

Όπως με κάθε θέμα σε μια σχέση, το σεξ και η συχνότητα με την οποία το κάνετε απαιτεί συμβιβασμούς. Μπορεί να φαίνεται σαν ένα μεγάλο βουνό για να ανέβεις, όταν σκέφτεσαι όλα τα άλλα πράγματα με τα οποία ασχολείσαι σε καθημερινή βάση. Το πλύσιμο ρούχων, η εργασία, το μαγείρεμα των γευμάτων, το καθάρισμα και άλλες εργασίες φαίνονται συχνά πιο σημαντικά από ένα γρήγορο με τον σύντροφό σας. αλλά το σεξ μπορεί να γίνει ξανά διασκεδαστικό! Ο Kerner λέει, «Μόλις σταματήσουμε να το κάνουμε, είναι εύκολο να κολλήσουμε σε μια ύφεση. Αλλά μόλις επιστρέψουμε στην τροχιά, θυμόμαστε πόσο μας έλειψε.

Οφείλουμε εμείς από την μεριά μας στο Adult Club να αναφέρουμε ότι οι άντρες στρέφονται όλο και περισσότερο σε βίζιτες της Αθήνας. Η πλειοψηφία αναφέρει ότι δεν είναι ευχαριστημένοι με την γυναίκα τους στο σεξ. Επίσης η αναζήτηση για Escorts έχει αυξηθεί και συνεχίζει η άνοδος μήνα με τον μήνα.

Η παλιά παροιμία «χρησιμοποιήστε το ή χάσετε» έχει κάποια αλήθεια. Το ίδιο και η πρότασή μου, «δοκίμασέ το, θα σου αρέσει». Αρχικά, μπορεί να σημαίνει προγραμματισμό του σεξ και κάνοντας πιο οικείο τον χρόνο που οδηγεί στο σεξ. Αγκαλιάστε ο ένας τον άλλον κάθε μέρα, ασκηθείτε για να αυξήσετε τα επίπεδα τεστοστερόνης σας και απενεργοποιήστε τους περισπασμούς, όπως τον υπολογιστή και την τηλεόραση. Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη δυνατότητα να εμπλακείτε σε οικειότητα, η επίσκεψη σε σεξοθεραπευτή μπορεί πραγματικά να βοηθήσει εσάς και τον σύντροφό σας να προσεγγίσετε την ίδια σελίδα!

Search