Σημείο G | Υπάρχει ; | Πού βρίσκεται;

σημείο G

Το σημείο G (σημείο Gräfenberg) είναι μια περιοχή του κόλπου που όπως αναφέρεται συμβάλλει σε έναν οργασμό μέσα από τα τοιχώματα του κόλπου.
Ο κολπικός οργασμός δεν πρέπει να συγχέεται με τον οργασμό της κλειτορίδας, ο οποίος είναι πολύ καλύτερα κατανοητός και προκύπτει από χιλιάδες νευρικές απολήξεις στην κλειτορίδα και στα χείλη του αιδοίου.
Σαφώς, όταν πρόκειται για το σημείο G, έχουμε περισσότερες ερωτήσεις παρά απαντήσεις. Ερευνητές  διεξήγαγαν τη μεγαλύτερη μεταθανάτια μελέτη στο σημείο G, η οποία περιελάμβανε νεκροτομή 13 γυναικείων πτωμάτων. Οι ερευνητές δεν μπόρεσαν να βρουν καμία φυσική ένδειξη για ένα σημείο G.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αυτό που πολλές γυναίκες αισθάνονται ότι τις βοηθά να επιτύχουν οργασμό δεν είναι πραγματικό. Μια μελέτη που έγινε από γνωστό περιοδικό ανακάλυψε μια διασύνδεση μεταξύ των γυναικείων γεννητικών οργάνων.
Αυτή η περιοχή, που ονομάζεται «κλειτοουρεθοκολπική» όταν διεγείρεται κατά τη διάρκεια του αυνανισμού ή του διεισδυτικού σεξ, θα μπορούσε να προκαλέσει οργασμούς.

Σεξοθεραπεία
Ως εκ τούτου, παρόλο που δεν υπάρχει φυσική διαφορά στην υφή ή το βάθος με οποιοδήποτε άλλο σημείο μέσα στον κόλπο, η ονομαζόμενη πλέον «περιοχή G» είναι καλά εξοπλισμένη για να παράγει οργασμούς.

 

Άντζελα, Ελληνίδα φοιτήτρια

Πού βρίσκεται;

Το σημείο G βρίσκεται λίγα εκατοστά κατά μήκος του εσωτερικού μπροστινού τοιχώματος του κόλπου – το επάνω τοίχωμα εάν είστε ξαπλωμένοι ανάσκελα.
«Είναι μερικά εκατοστά πάνω, περίπου στο ένα τρίτο του σημείου αυτού, αν και διαφέρει από άτομο σε άτομο», ανέφερε ουρολόγος και γυναίκα ειδικευόμενη στη σεξουαλική ιατρική!
Το σημείο G είναι λίγο πιο ψηλά σε μερικές γυναίκες, ενώ σε άλλες, μπορεί να είναι πιο κοντά στο άνοιγμα του κόλπου!
Θα μπορείτε να νιώσετε το δικό σας σημείο G χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας εξερευνώντας το άνω, εσωτερικό τοίχωμα του κόλπου. Δοκιμάστε να βάλετε ένα δάχτυλο, με την παλάμη προς τα πάνω και κάντε μια κίνηση “έλα εδώ” με το δάχτυλό σας. «Θα το αισθανθείτε λίγο πιο τραχύ, σαν μια φλούδα πορτοκαλιού», αναφέρει επιστήμονας «και μερικές φορές μπορεί να τραβηχτεί πίσω στην πτυχή, οπότε ίσως χρειαστεί να ψάξετε λίγο»!
Όταν ψάχνετε για το σημείο G σας, μπορεί να νιώσετε ξαφνικά μια ανάγκη να ουρήσετε! Μην πανικοβάλλεστε! Αυτή η αίσθηση είναι φυσιολογική, δεδομένης της μικρής απόστασης του σημείου G με την ουρήθρα σας, από την οποία έχετε κατούρηση. Μερικοί άνθρωποι μπορεί επίσης να μην αισθάνονται τίποτα. «Αλλά για τους περισσότερους, είναι εξαιρετικά ευχάριστο», είπε ο ειδικός!
Εάν δυσκολεύεστε να εντοπίσετε το σημείο G, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα σεξουαλικό παιχνίδι που έχει γωνία προς τα πάνω και έχει σχεδιαστεί για να χτυπά – κυριολεκτικά – στο σημείο!

 

Kama Sutra

 

Στάσεις που βοηθούν να βρείτε το σημέιο G

Για να φτάσετε το σημείο G κατά τη διάρκεια του διεισδυτικού σεξ, επιλέξτε στάσεις όπου το πέος ή ένα σεξουαλικό παιχνίδι προς το επάνω, στο μπροστινό τοίχωμα του κόλπου.
Πολλές στάσεις σεξ μπορούν να σας βοηθήσουν να φτάσετε στο σημείο G, αλλά εδώ είναι μερικές βασικές για να ξεκινήσετε:

Καουμπόισσα: Ο σύντροφος ξαπλώνει ανάσκελα, η γυναίκα ανεβαίνει πάνω του. Αυτό επιτρέπει στην γυναίκα από πάνω να αλλάξει τη γωνία και να φτάσει το σημείο G. Ουσιαστικά, μια γωνία 45 μοιρών είναι ένα καλό σημείο για να πετύχετε αυτό που θέλετε!
Doggy style: Ο άνδρας γονατίζει και μπαίνει στον κόλπο από πίσω, ενώ η γυναίκα βρίσκεται στα τέσσερα. Για να βολευτεί περισσότερο η γυναίκα, μπορεί να ξαπλώσει ή να στηρίζει τα γόνατά της σε μαξιλάρια μέχρι να αισθανθεί διέγερση του σημείου G!

 

Απλά βήματα για το πως να την φέρεις σε οργασμό

Μαργαρίτα, 25χρονη escort

Γυναικεία εκσπερμάτιση – οργασμός – squirting

Το εάν οι κολπικοί οργασμοί ή οργασμοί της κλειτορίδας πρέπει να ταξινομηθούν ως διαφορετικά πράγματα είναι ακόμα προς συζήτηση. Αλλά πολλές γυναίκες λένε ότι οι οργασμοί από το σημείο G τους – είτε μόνες τους, είτε με δονητή, είτε με σύντροφο, ήταν μοναδικοί!
«Τα νεύρα που μεταφέρουν την αίσθηση της κλειτορίδας είναι διαφορετικά από τα πυελικά και πνευμονογαστρικά νεύρα που μεταφέρουν την κολπική αίσθηση», δήλωσε διακεκριμένος καθηγητής ψυχολογίας Πανεπιστημίου στο εξωτερικό. «Δεν είναι λοιπόν περίεργο που οι οργασμοί από αυτά τα νεύρα είναι διαφορετικοί μεταξύ τους».
Μέγας επιστήμονας έχει αποδείξει αυτή τη διαφορά μελετώντας ασθενείς με κομμένο νωτιαίο μυελό. Ακόμη και όταν γυναίκες δεν είχαν αίσθηση στην κλειτορίδα τους, μπορούσαν να βιώσουν ευχαρίστηση  και οργασμό μέσω της κολπικής διέγερσης.
Μελέτες έχουν περιγράψει τους οργασμούς της κλειτορίδας ως «εντοπισμένους, έντονους και σωματικά ικανοποιητικούς». Ενώ οι κολπικοί οργασμοί περιγράφονται ως «δυνατότεροι, με πιο μεγάλη διάρκεια» και «ψυχολογικά πιο ικανοποιητικοί», με «αίσθηση ολόκληρου του σώματος» και «παλμικά συναισθήματα»!
Η διέγερση του σημείου G μπορεί επίσης να προκαλέσει ξαφνική απελευθέρωση διαυγούς υγρού από την ουρήθρα. Αυτό το φαινόμενο είναι μερικές φορές γνωστό ως γυναικεία εκσπερμάτιση ή squirting. Μερικοί ειδικοί πιστεύουν ότι κάποιοι αδένες παίζουν κάποιο ρόλο. Αυτοί οι αδένες στην περιοχή του σημείου G, παράγουν ένα υγρό που βοηθά στη λίπανση της γυναικείας ουρήθρας! Θεωρείται επίσης ότι έχουν ορισμένα ίδια συστατικά με τον ανδρικό προστάτη (αυτό που θεωρείται το “ανδρικό σημείο G”)!
Το ίδιο το σημείο G, η γυναικεία εκσπερμάτιση και το squirting συζητούνται και μελετούνται ακόμη από επιστήμονες. Μερικοί ειδικοί πιστεύουν ότι αυτό το υγρό είναι αραιωμένα ούρα και άλλοι σημειώνουν ότι η γυναικεία εκσπερμάτιση και το υγρό που εκτοξεύεται είναι δύο διαφορετικοί τύποι υγρών!

Έλλη, 22χρονη καυλιάρα

Θεραπεία/αγωγή σημείου G

Μερικοί γιατροί και πλαστικοί χειρουργοί προσφέρουν ενέσεις,  είτε κολλαγόνου είτε πλάσματος πλούσιου σε αιμοπετάλια (ονομάζεται επίσης PRP, ένα δείγμα του αίματός σας που είναι συγκεντρωμένο με αιμοπετάλια). Λένε ότι αυτές οι ενέσεις θα κάνουν την περιοχή του σημείου G μεγαλύτερη ή πιο ευαίσθητη στην αφή, ενισχύοντας έτσι την ευχαρίστηση. Αλλά μέχρι στιγμής, καμία κλινική δοκιμή δεν έχει δείξει ότι αυτές οι διαδικασίες “G-shot” ή “O-shot” κάνουν πραγματικά τη διαφορά.
«Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι οι γυναίκες που λαμβάνουν αυτές τις ουσίες βιώνουν αυξημένη σεξουαλική διέγερση ή ενισχυμένους οργασμούς», είπε ο ειδικός ερευνητής. «Αλλά έχετε κατά νου ότι οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί: η σεξουαλική απόκριση και η σεξουαλική χημεία έχουν να κάνουν πολύ με το συναίσθημα! Έτσι μπορεί αυτές οι γυναίκες που πληρώνουν χρήματα για την εν λόγω θεραπεία, να βιώνουν ένα ισχυρό φαινόμενο εικονικού φαρμάκου».

Οι πληροφορίες που αναφέρονται στο Adultclub δεν προορίζονται ούτε υπονοούν πως μπορούν να υποκαταστήσουν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, τη διάγνωση ή τη θεραπεία. Όλο το περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένων κειμένων, εικόνων και πληροφοριών, προορίζεται μόνο για σκοπούς γενικής πληροφόρησης.

Search