Kama Sutra

kama sutra

Όταν ακούτε τις λέξεις «Κάμα Σούτρα», τι σας έρχεται στο μυαλό;
Αν σκέφτεσαι ότι έχει να κάνει με ακροβατικές στάσεις σεξ, δεν είσαι ο μόνος. Ωστόσο, οι στάσεις του σεξ είναι μόνο ένα από τα πολλά ποικίλα θέματα που συζητούνται στο αρχαίο ινδικό κείμενο γνωστό ως «Κάμα Σούτρα».
Για να καταλάβουμε τι είναι πραγματικά το Kama sutra, μιλήσαμε με Ινδούς ειδικούς σεξουαλικότητας για την ιστορία, τις παρανοήσεις και μερικές από τις πιο αξιόλογες διδασκαλίες του!

Αγγελίες συνοδών για sex

 

Τι είναι;

Το Kama Sutra είναι μια αρχαία ινδική διατριβή για μια καλή ερωτική ζωή!
Αν και είναι πιο γνωστό για μια από τις ενότητές του που δίνει οδηγίες για το πώς να έχετε καλύτερες σεξουαλικές εμπειρίες, το βιβλίο δεν αφορά κυρίως το σεξ. Αρχικά γράφτηκε για να διδάξει σε νέους, πλούσιους άνδρες πώς να ζουν καλά και περιλαμβάνει οδηγίες για μια μεγάλη ποικιλία θεμάτων, όπως πώς να χτίσεις ένα σπίτι, πώς να βρεις γυναίκα, πώς πρέπει να συμπεριφέρονται οι σύζυγοι ο ένας στον άλλον και πολλά άλλα .
«Είναι ένα βιβλίο για το πώς να ζεις τη ζωή και να εκτιμάς καλύτερα τα πράγματα».  Αναφέρει σύμβουλος σεξουαλικής υγείας και υπέρμαχος της ισότητας των φύλων!
Η λέξη «kama» μεταφράζεται σε «αγάπη, επιθυμία και ευχαρίστηση. Η «sutra» είναι ένας συγκεκριμένος τύπος ινδικής λογοτεχνίας, που συνήθως γράφεται με αφορισμούς και προορίζεται στο να είναι διδακτική. Ως εκ τούτου, το «kama sutra» μεταφράζεται κατά βάση σε “εγχειρίδιο ευχαρίστησης” – αν και πάλι, πρόκειται για ευχαρίστηση με την ευρύτερη έννοια!

Η συγγραφή του

Το Κάμα Σούτρα πιστεύεται ότι γράφτηκε γύρω στο 300 μ.Χ. από έναν Ινδουιστή φιλόσοφο ονόματι Vātsyāyana Mallanaga, για τον οποίο οι ιστορικοί γνωρίζουν πολύ λίγα.  Ωστόσο, το βιβλίο στην πραγματικότητα θεωρείται ότι είναι μια συλλογή προηγούμενων κειμένων που ο συγγραφέας απλώς συνέταξε. Και σύμφωνα με ειδικούς, ορισμένοι πιστεύουν ότι μεγάλο μέρος του βιβλίου μπορεί να έχει γραφτεί από γυναίκες!
“Λένε ότι πήρε όλες τις πληροφορίες του από κείμενα που γράφτηκαν χίλια χρόνια πριν και ότι έχει σχεδόν αντιγράψει και επικολλήσει τα κομμάτια που του άρεσαν. Το λέει και στην εισαγωγή του”, εξηγεί ο ειδικός. Σύμφωνα με την ινδική μυθολογία, λέει, μερικά από αυτά τα πρωτότυπα κείμενα πιστεύεται ότι γράφτηκαν από τη σύζυγο του ίδιου του Θεού της Αγάπης, Κάμα. Άλλες ιστορίες θεωρούν εταίρες της εποχής που πλήρωναν για να γραφτεί το βιβλίο, λέει.
Ο ειδικός ερευνητής προσωπικά πιστεύει ότι η περίφημη ενότητα για το σεξ (τμήμα δύο από τις επτά ενότητες, με τις γνωστές στάσεις του σεξ) μπορεί να έχει γραφτεί από μια γυναίκα λόγω του τρόπου με τον οποίο επικεντρώνεται τόσο πολύ στη γυναικεία ευχαρίστηση, η οποία ήταν ακόμα ριζοσπαστική κατά τη στιγμή της συγγραφής της!
Ενώ η συγγραφή του παραμένει ακόμη μυστήριο, το Κάμα Σούτρα έγινε ένα πολύ σημαντικό και ευρέως διαδεδομένο κείμενο σε όλη την περιοχή που αργότερα έγινε Ινδία. Σύμφωνα με τον ειδικό , έχουν υπάρξει εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες εκδόσεις του Κάμα Σούτρα. «Κυριολεκτικά κάθε βασίλειο σε αυτό που ονομάζουμε Ινδία θα είχε τη δική του εκδοχή γραμμένη», εξηγεί, αν και λέει ότι με την πάροδο του χρόνου, καθώς διαφορετικοί πολιτισμοί και διαφορετικές ιδέες ηθικής μπήκαν στο παιχνίδι στην περιοχή κατά τη διάρκεια της ιστορίας, το κείμενο έπεσε σταδιακά, από όταν είχε εξέχουσα θέση.

 

Κορίτσια για kama sutra

Δυτικός κόσμος – προσέγγιση στο kama sutra

Στη συνέχεια, το 1883, ένας Βρετανός εξερευνητής ονόματι Richard Burton δημοσίευσε μια μετάφραση του βιβλίου που έγινε μαζικά δημοφιλής σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο. «Πολλά από αυτά μεταφράζονται πολύ άσχημα», λέει ο ειδικός. Η εκδοχή του Μπάρτον επικεντρώθηκε σε μεγάλο βαθμό στα ερωτικά θέματα του Κάμα Σούτρα και συγκεκριμένα στις στάσεις του σεξ, από όπου πηγάζουν οι σημερινές παρεξηγήσεις σχετικά με το κείμενο.
«Δυστυχώς, ως αποτέλεσμα της μετάφρασης του Ρίτσαρντ Μπάρτον και των δυτικών ερμηνειών, έχει πλέον κυκλοφορήσει στο εμπόριο ως «λύση» σε προβλήματα σεξουαλικής υγείας», προσθέτει άλλος ειδικός. «Δεν γνωρίζω μια Ινδή που να μην την έχει συναντήσει ένας λευκός άνδρας να τη ρωτήσει αν μπορεί να κάνει κάποιες από τις κινήσεις από το Κάμα Σούτρα. Οι συνήθεις παρερμηνείες είναι ότι είναι ένα βιβλίο για τις στάσεις του σεξ και ότι όλοι οι Ινδοί είναι ειδικοί στο Κάμα Σούτρα. Λάθος».

Αξιόλογες διδασκαλίες

Ενώ το Kama Sutra μιλάει για πολλά θέματα, παρακάτω είναι μερικές από τις διδασκαλίες από αυτό που σχετίζονται με την ευχαρίστηση και τη σεξουαλικότητα:

1.Το σεξ είναι ευχαρίστηση

Το Κάμα Σούτρα έχει να κάνει με την ευχαρίστηση στον πυρήνα του και τονίζετε η ιδέα ότι στο σεξ πρέπει πάντα να αισθάνονται καλά και οι δύο.
Θα πρέπει πάντα να είναι χαρούμενο, θα πρέπει να είναι υπέροχο, θα πρέπει να είναι εντελώς αμοιβαία ευχάριστο, αλλιώς, δεν αξίζει τον κόπο!
Σημειώνουμε πως το Kama Sutra δεν μιλάει ποτέ για την ώθηση στο σεξ, τα σεξουαλικά υγρά ή τη φυσική πράξη της συνουσίας με μεγάλη λεπτομέρεια – απλά αναφέρεται σε τρόπους για να αυξήσει τις φυσικές αισθήσεις και την ερωτική ευχαρίστηση των σεξουαλικών εμπειριών!

2. Δώστε προτεραιότητα στην ευχαρίστηση των γυναικών κατά τη διάρκεια του σεξ

Το Κάμα Σούτρα δίνει μεγάλη έμφαση στη γυναικεία ευχαρίστηση, αναφέρειο Ινδός ειδικός. «Λέει στις γυναίκες πώς να ευχαριστήσουν τον άντρα, αλλά η εστίαση είναι στο πώς χρειάζεται πολύς περισσότερος χρόνος για μια γυναίκα να απολαύσει. Πρέπει να της δώσεις αυτόν τον χρόνο. Πρέπει να τη φιλήσεις έτσι, πρέπει να της το κάνεις αυτό. Άρα όλα αυτά είναι το θέμα», εξηγεί. «Αν της πάρει τρεις μέρες για να έρθει σε οργασμό, τότε θα προσπαθήσεις για τρεις μέρες».
Μια εκδοχή του κειμένου εξηγεί ότι οι άνδρες πρέπει να βεβαιωθούν ότι η γυναίκα τους είναι απόλυτα ευχαριστημένη για το καλό της επιχείρησής τους, σύμφωνα με τον Ινδό. Η λογική λέει: Εάν η γυναίκα σας είναι ευχαριστημένη στη ζωή της και στην κρεβατοκάμαρα, θα σας στηρίξει στη δουλειά σας και σε όλες τις προσπάθειές σας. Αλλά αν είναι δυσαρεστημένη, θα βρει άλλους εραστές ή θα ξοδέψει τα χρήματά σας ή αλλιώς θα κάνει τη ζωή σας μίζερη!
Άλλες εκδοχές συνέκριναν τον έρωτα με τις δεξιότητες ενός πολεμιστή, δημιουργώντας συνδέσεις μεταξύ θέσεων σεξ και θέσεων μάχης.
Γενικότερα, ο Ινδόςσ λέει ότι μια αμοιβαία ευτυχισμένη σχέση θεωρούνταν το θεμέλιο μιας υγιούς κοινωνίας. «Κυριολεκτικά κάθε βασιλιάς κάθε βασιλείου που θα καθόταν στο θρόνο θα είχε [ένα αντίγραφο του Κάμα Σούτρα] γραμμένο επειδή πίστευαν ότι αν ένα ζευγάρι μοιράζεται πραγματικά αμοιβαία ευχάριστη οικειότητα, τότε η σχέση τους θα ήταν σταθερή. Η σχέση ήταν σταθερή, η κοινωνία θα ήταν σταθερή. Και αν η κοινωνία ήταν σταθερή, το βασίλειο θα ήταν σταθερό», εξηγεί. «Έτσι η σταθερότητα του βασιλείου εξαρτιόταν από την ευχαρίστηση της γυναίκας».

 

Anal escorts

3. Η διείσδυση δεν είναι το παν

Το Κάμα Σούτρα καθιστά σαφές ότι η διείσδυση δεν είναι η αρχή και το τέλος του καλού σεξ. “Δεν είναι αυτό το θέμα της ευχαρίστησης. Δεν είναι μόνο η διείσδυση”, λέει ο Ινδός μας. «Το σεξ δεν είναι μόνο αυτό».
Επίσης σημειώνει ότι πολλές μη διεισδυτικές δραστηριότητες περιγράφονται στο Kama Sutra ως πιθανές πηγές ευχαρίστησης. Για παράδειγμα, αναφέρει ότι το βιβλίο λέει στους άντρες να κάνουν πορτρέτα του εραστή τους πριν από το σεξ, ως ένας τρόπος για να δημιουργήσουν στιγμές οικειότητας, οπτικής επαφής και δημιουργώντας ξεχωριστό χρόνο μαζί. Περιγράφει επίσης δραστηριότητες όπως juggling, χρησιμοποιώντας αρώματα και κοσμήματα και συγκεκριμένους τύπους φιλιών και “δαγκώματα αγάπης” ως βασικά κομμάτια της οικειότητας!
“Νομίζω ότι το σεξ, για τους περισσότερους ανθρώπους, αφορά τη διείσδυση, έτσι δεν είναι; Και τίποτα περισσότερο. Και για τις περισσότερες γυναίκες, αυτό δεν μετράει καν ως ευχαρίστηση. Δεν υπάρχει τίποτα συναρπαστικό σε αυτό. Είναι το λιγότερο συναρπαστικό πράγμα. “λέει ο Ινδός. “Υπάρχουν τόσα άλλα πράγματα στη σεξουαλική πράξη που πρέπει να ανακαλύψουμε και να εφαρμόσουμε.”
Σημειώνει ότι οι άνδρες έχουν οδηγίες να σιγουρευτούν ότι η γυναίκα έχει τουλάχιστον δύο οργασμούς πριν ακόμη γίνει η διείσδυση!

4. Το μέγεθος μετράει

Όταν πρόκειται για σεξουαλική επαφή με το πέος στον κόλπο, το Κάμα Σούτρα διδάσκει ότι το μέγεθος, στην πραγματικότητα, έχει σημασία.
“Λέει ότι, αν δύο άνθρωποι πρόκειται να κάνουν σεξ, τότε ένα από τα πρώτα κριτήρια είναι ότι τα σεξουαλικά όργανα θα πρέπει να ταιριάζουν σε μέγεθος”, εξηγεί ο Ινδός. “Αν η γυναίκα είναι πολύ σφιχτή και ο άνδρας έχει μεγάλο μόριο, θα οδηγήσει στον πόνο και αν η γυναίκα έχει μεγάλο κόλπο και το πέος μικρό, δεν θα υπάρξει απολύτως καμία αίσθηση. Έτσι η ιδέα είναι ότι τα όργανα πρέπει να είναι το ίδιο μέγεθος»!
Αυτός είναι ο λόγος που το Κάμα Σούτρα μιλάει τόσο πολύ για τις στάσεις του σεξ στην αρχή, λέει ο ειδικός! «Εάν τα σεξουαλικά όργανα δύο συντρόφων δεν ταιριάζουν ως προς το μέγεθος, θα πρέπει να κάνουν σε συγκεκριμένες στάσεις που προορίζονται να βοηθήσουν μεγιστοποιήστε την αίσθηση και την ευχαρίστηση (ή/και ελαχιστοποιήστε τυχόν σεξουαλικό πόνο). Αυτές είναι οι στάσεις του σεξ που περιγράφονται στο Κάμα Σούτρα.
“Έτσι, για παράδειγμα, εάν η γυναίκα έχει μεγάλο κόλπο και ο άντρας έχει μικρό πέος, συνιστά στη γυναίκα να ξαπλώσει στο πλάι. Θα πρέπει να τραβήξει τα πόδια της λίγο προς τα επάνω. Αυτό κάνει [το κολπικό της άνοιγμα] λίγο μικρότερο, [και μετά] ο άντρας θα πρέπει να μπει από μια συγκεκριμένη γωνία, ώστε να νιώσει λίγο περισσότερο την τριβή μέσα της», εξηγεί ο ειδικός μας. «Γι’ αυτό προορίζονταν αρχικά [οι σεξουαλικές στάσεις]».

5. Η ευχαρίστηση μπορεί να προέρχεται και από άλλες πηγές εκτός από το σεξ

Αν και η σεξουαλικότητα και η οικειότητα είναι ένα μεγάλο θέμα σε όλο το Κάμα Σούτρα, το θέμα του βιβλίου δεν ήταν απλώς να διδάξει στους ανθρώπους πώς να κάνουν καλό σεξ.
«Ενώ σκεφτόμαστε το σεξ όταν κάποιος ακούει τη λέξη kama sutra, αυτό που πραγματικά αφορά είναι να βρεις την αγάπη για τον εαυτό σου, να είσαι υπάκουος σύζυγος και να μάθεις να εκτιμάς τις τέχνες», εξηγεί ο έτερος Ινδός. «Μας διδάσκει να αντλούμε ευχαρίστηση από εγγενώς μη σεξουαλικές δραστηριότητες»!

 

Search