Ο τρόπος που αποκαλύπτει ότι δεν θέλει σχέση αλλά σεξ

σχέση

Αποκαλυπτική έρευνα

Έρευνα που έγινε από γνωστή ψυχολόγο ανακάλυψε μία καινούρια μόδα στις σχέσεις. Είναι αυτό που ενώ έχεις κάποιον σύντροφο στη ζωή σου δεν υπάρχει σχέση αλλά μάλλον μόνο σεξ. Πώς αντιλαμβάνεσαι ότι είναι μόνο για σεξ και πως το χειρίζεσαι:

Σύγχρονες σχέσεις

Στην εποχή που ζούμε είναι πολύ δύσκολο να υπάρχει μακροχρόνια σχέση. Όταν η καθημερινότητα αλλάζει και οι άνθρωποι βιώνουν περίπλοκες καταστάσεις, είναι δύσκολο να μπουν σε μία νέα σχέση. Υπάρχουν διάφορα είδη σχέσεων, οπότε το κάθε άτομο έχει τις δικές του απόψεις.
Μία διαφορετική σχέση σε ένα ζευγάρι είναι σεξουαλική επαφή χωρίς να τους συνδέει τίποτα παραπάνω. Γιατί συμβαίνει αυτό; Είναι γιατί μερικά άτομα θέλουν να καλύψουν ένα κενό ή μία ανασφάλεια ή ακόμα και μία ανάγκη για επιβεβαίωση.

Εδώ δημιουργούνται ερωτήματα…
Γιατί να υπάρχει κάτι τέτοιο στη σχέση;
Γιατί να μην μπορεί να βγάλει κάποιος προς τα έξω τον εαυτό του και κυρίως γιατί κόβει το συναίσθημά του;
Όταν αυτό συμβαίνει από κοινού τότε έχει καλώς, όταν όμως ένας από τους δύο νιώθει συναισθήματα τότε το θέμα περιπλέκεται. Όταν γνωρίζεις έναν νέο σύντροφο δεν μπορεί να ξέρεις τι ακριβώς ζητάει από εσένα και από αυτή τη σχέση.

Πώς θα αντιληφθούμε ότι ο άλλος θέλει μόνο σεξ;

Ένα από τα σημάδια είναι το ενδιαφέρον και η επικοινωνία, αν δεν σε καλέσει μέσα στη μέρα να σε ακούσει ή να δει τι κάνεις χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι, τότε σίγουρα δεν θέλει περισσότερη επαφή μαζί σου. Εάν αυτό γίνει, θα δεις πώς πάνε οι συζητήσεις σας, δηλαδή αν εκφράζει σημαντικά πράγματα για εκείνον/εκείνη, συναισθήματα και καταστάσεις για τη ζωή του/της. Αν θέλει να σε γνωρίσει καλύτερα και θυμάται πράγματα για εσένα και θέλει να μοιραστεί εμπειρίες και το σημαντικότερο αν σε υπολογίζει στο πρόγραμμά του/της.

Είναι όμως εύκολο να κρατήσεις το συναίσθημά σου εκτος; 
Στην εποχή που ζούμε, δυστυχώς, δεν υπάρχει εμπιστοσύνη. Παρά μόνο κυριαρχούν οι φόβοι στο να πληγωθείς και στο να αγαπήσεις, γι’ αυτό και κρατάμε την απόσταση. Το να αρνείσαι όμως τα συναισθήματά σου σε κάνει να νιώθεις ασφαλής, μέσα από μια ψευδαίσθηση. Εάν θέλεις αυτούς τους ανθρώπους, να εκφράσεις τι θέλεις από τη ζωή σου.

Τι γίνεται όμως όταν το σεξ είναι μονόπλευρο και εσένα δεν σου αρκεί;

Πρέπει να γίνει μία συζήτηση εξαρχής και να ορίσεις τα όριά σου. Χωρίς να αφήσεις περιθώρια να παρεξηγηθείς χωρίς αποτέλεσμα. Κρατά επαφή μαζί του/της σε τυπικό επίπεδο, χωρίς να υπάρχουν απαιτήσεις αμφίπλευρα.
Προφανώς, δεν πρέπει να αλλάξουμε κανέναν. Όλοι έχουμε τις δικές μας απόψεις, τις επιλογές μας και τα θέλω μας στη ζωή μας. Αυτό που καλείσαι να κάνεις είναι να είσαι ειλικρινής για το τι ζητάς, τι θες και τι ανάγκη έχεις . Να λες ανοιχτά όσα επιθυμείς στους ανθρώπους που θα μπαίνουν στη ζωή σου και να μένεις με εκείνους που θα έχετε κοινά ενδιαφέροντα. Αν αυτό κάποια στιγμή αλλάξει, εσύ μην ξεχάσεις το σημείο αναφοράς σου και κυρίως μην εγκαταλείψεις τα θέλω σου για κανέναν.