Συμβουλές για fisting για gay και straight

fisting

Τι είναι;

Η λέξη “fist” στα αγγλικά σημαίνει γροθιά. Ως σεξουαλική πρακτική είναι η είσοδος της παλάμης ή του χεριού στον κόλπο ή τον πρωκτό.

Προϋποθέσεις

 • Ιδανικά, για το πρωκτικό fisting, προτίμησε να έχεις κάνει πρώτα ένα πρωκτικό ντους ή κλυσμα.
 • Το χέρι που θα πραγματοποιήσει την διείσδυση θα πρέπει να μην έχει μακριά νύχια, παρανυχίδες ή οποιαδήποτε σκληρή επιφάνεια. Τα νύχια να είναι όσο πιο κοντά γίνεται.
 • Στην περίπτωση του πρωκτικού fisting τα ελαστικά χειρουργικά γάντια από λάτεξ επιβάλλονται (πωλούνται στα φαρμακεία και δεν είναι ακριβά).
  Ο λόγος είναι ότι πολύ μικρές αμυχές ή πληγές στα χέρια, στον πρωκτό ή στο ορθό -πολλές φορές μη αντιληπτές με γυμνό μάτι- που μπορούν να γίνουν πύλες εισόδου για αφροδίσια νοσήματα ή τον ιό HIV. Παράλληλα, τα γάντια διευκολύνουν πολύ την είσοδο είτε στον κόλπο, είτε στον πρωκτό.
 • Αφαίρεσε κοσμήματα όπως δαχτυλίδια, αλυσίδες κλπ από τα χέρια σου.
 • Για το κολπικό/πρωκτικό fisting μπορείς να χρησιμοποιήσεις υδατοδιαλυτά λιπαντικά. Έχε υπόψιν ότι τα υδατοδιαλυτά λιπαντικά στεγνώνουν γρήγορα κατά το πρωκτικό fisting κι’ έτσι δεν είναι τόσο πρακτικά. Σε περίπτωση που στεγνώσει, με λίγο νερό γλυστράει και πάλι. Παρόλα αυτά, σε sex shops θα βρεις ειδικά υδατοδιαλυτά λιπαντικά για το fisting που τουλάχιστον δεν στεγνώνουν τόσο γρήγορα.
  Υπάρχουν πολλοί που χρησιμοποιούν λιποδιαλυτά λιπαντικά για το πρωκτική διείσδυση με το χέρι.
  Στην ουσία αυτά είναι φυτικά βούτυρα που χρησιμοποιούνται και στην μαγειρική.
  Σημαντική επισήμανση: Τα λιποδιαλυτά λιπαντικά καταστρέφουν τα προφυλακτικά.
 • Αργές και προσεκτικές κινήσεις, χωρίς βιασύνη. Απαλές, μικρές παλινδρομικές που να γεμίζουν κατά κύματα.
 • Η επικοινωνία και η εμπιστοσύνη με τον ερωτικό παρτενέρ είναι απαραίτητη, είτε είσαι γυναίκα, είτε άντρας.
  Όση περισσότερη εμπιστοσύνη υπάρχει, τόσο πιο χαλαροί είναι οι εραστές, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια και απόλαυση.

Tip: Μπορείτε να έχετε μια λέξη κλειδί που να χρησιμοποιείται κατά την επαφή αυτή και να έχετε συμφωνήσει εξαρχής.

Έτσι ώστε, αν ο παρτενέρ αισθανθεί δυσφορία ή άβολα και πει αυτή την λέξη κλειδί, να σταματήσει αμέσως η διαδικασία.

menfisting

Extra σημαντικές πληροφορίες:

Σε περίπτωση που εμφανιστεί αίμα, διακόπτουμε το fisting. Αν το αίμα είναι ανοιχτό κόκκινο και δεν σταματάει, επικοινώνησε με ιατρό ή επισκέψου το πιο κοντινό νοσοκομείο. 
Έχε στο μυαλό σου πως εάν δημιουργηθούν μεγάλοι τραυματισμοί, πιθανόν βακτηρίδια από από τον πρωκτό να περάσουν στην κυκλοφορία του αίματος. Τελικό αποτέλεσμα είναι η σηψαιμία που μπορεί να οδηγήσει και σε θάνατο.
Η ιατρική υποστηρίζει πως το πρωκτικό fisting όταν γίνεται συχνά μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα ακράτειας.
Αυτό γίνεται διότι ο σφιγκτήρας μυς χάνει τον μυϊκό του τόνο.
Όταν το χέρι περνά μέσα στον πρωκτό, βαθύτερα από τον καρπό, οι κίνδυνοι τραυματισμού προφανώς αυξάνονται.

Η περιοχή του πρωκτού και του ορθού διαθέτει πολλές νευρικές απολήξεις. Τα ερεθίσματα που αισθάνεσαι κατά το fisting είναι κυρίως το τέντωμα κι’ όχι ο πόνος ή η ηδονή. Ως εκ τουτού, σε περίπτωση τραυματισμού, δεν θα αισθανθείς ότι τραυματίστηκες.

assfisting

 

Προετοιμασία:

 • Ζέσταμα με προκαταρκτικά παιχνίδια, θα βοηθήσουν αρκετά. Για τις γυναίκες ενδείκνυται να έχουν προηγηθεί 1-2 οργασμοί πριν το fisting.
 • Για το πρωκτικό fisting, πειραματισμός με ένα dildo για αρχή, θα χαλαρώσει τον σφιγκτήρα για εύκολη διείσδυση.
 • Tip για τις γυναίκες:  Ξαπλώνοντας κατά μήκος του παρτενέρ με το κεφάλι γυρμένο προς τα πίσω, βοηθά τα εσωτερικά όργανα να ανέβουν πιο ψηλά, ακολουθώντας την κίνηση του κεφαλιού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει περισσότερος χώρος, εκεί που χρειάζεται, χωρίς να ασκούν πίεση.

 • Για γυναίκες και άντρες που επιθυμούν πρωκτικό fisting, προτιμήστε να είστε ανάσκελα με τα πόδια ψηλά ή στα τέσσερα.
 • Βαθιές ανάσες κατά τις πρώτες διεισδύσεις του χεριού θα βοηθήσουν πολύ να χαλαρώσουν οι μύες του κόλπου αλλά και ο σφιγκτήρας μυς στον πρωκτό.
 • Ένας κλειτοριδικός δονητής πριν γίνει το fisting και έως ότου εισέλθει όλο το χέρι, θα καταφέρει να κάνει την γυναίκα να αισθάνεται πιο χαλαρή, πιο δεκτική και να μην εστιάζει τόσο στην πιθανή έντονη πίεση που θα αισθάνεται αρχικά.
 • Η χαλαρή διάθεση είναι προϋπόθεση, όμως μην προτιμήσεις να καταναλώσεις υπερβολική ποσότητα αλκοόλ ή να κάνεις χρήση ναρκωτικών. Θα αυξήσεις τον κίνδυνο τραυματισμών και σε περίπτωση που υπάρξει κάποια επιπλοκή, δεν θα έχεις τον έλεγχο.
 • Χρησιμοποίησε άφθονο λιπαντικό τόσο στον κόλπο, όσο και στον πρωκτό και μη διστάσεις να το σπρώξεις προς τα μέσα.
 • Απέφυγε τις απότομες κινήσεις του σωματός σου, υπάρχει περίπτωση να τραυματιστείς.
 • Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν αισθάνεσαι καλά, ζητά από τον εραστή σου να σταματήσει.


handsfisting

Τεχνική

Το fisting δεν γίνεται με σφιγμένη γροθιά. Αλλά με με τα δάχτυλα και την παλάμη. Δεν ξεκινάμε ΠΟΤΕ βάζοντας όλο το χέρι στον κόλπο ή τον πρωκτό.

Στον πρωκτό:

 1. Άπλωσε λιπαντικό στο ένα δάχτυλο και μέσα στον πρωκτό του εραστή.
 2. Παίξε με τον σφιγκτήρα του ώστε να χαλαρώσει.
 3. Συνεχίζεις βάζοντας ένα ένα τα δάχτυλα με την ίδια διαδικασία, λιπαντικό και διείσδυση. Δώσε χρόνο στον παθητικό εραστή να συνηθίσει και να χαλαρώσει με κάθε δάχτυλο ξεχωριστά, όχι όλα μαζί κατευθείαν.
 4. Σχημάτισε έναν κώνο με την παλάμη σου και μην την κρατάς ανοιχτή.
 5. Αν για κάποιον λόγο συναντήσεις αντίσταση μην χρησιμοποιήσεις δύναμη και περίμενε λίγο.
 6. Μικρές περιστροφικές κινήσεις βοηθούν πολύ την διείσδυση.
 7. Το χέρι θα πρέπει να κλείσει σε γροθιά μόνο αφού έχει περάσει τον σφιγκτήρα μυ. Το ορθό μπορεί να διασταλεί αρκετά ώστε να χωρέσει μια γροθιά, αυτό όμως δεν είναι απαραίτητο.
 8. Τράβηξε το χέρι σου έξω σιγά σιγά κι’ όχι με απότομη κίνηση.

Θυμήσου: το παιχνίδι του fisting έχει ως στόχο την κοινή απόλαυση, όχι το να δοκιμάσεις πόσο βαθειά μπορεί να μπει το χέρι σου στον πρωκτό του εραστή σου.

handfisting

Στον κόλπο:

 1. Ζητά από τον σύντροφό σου να απλώσει άφθονο λιπαντικό ανάμεσα στα δάχτυλα και περιμετρικά του χεριού του. Θα πρέπει να παραλείψει πολύ καλά τα χέρια του χωρίς να παραλείψει κάποιο κομμάτι.
 2. Αφού τοποθετηθούν ένα ένα και αργά τα δάχτυλα στον κόλπο, με κωνοειδή σχήμα παλάμης εισχωρεί πιο βαθειά το χέρι.
 3. Όταν το πλατύ κομμάτι της παλάμης θα είναι έτοιμο να μπει στον κόλπο, καλό είναι ο σύντροφος να χρησιμοποιήσει το στόμα του ή τα δάχτυλα του άλλου χεριού ή και έναν δονητή για να ερεθίζει κλειτοριδικά την σύντροφό του. Ο σκοπός είναι να προκληθεί μια κλειτοριδική ευχαρίστηση που θα αποσπάσει την προσοχή της, έτσι ώστε να μην αισθανθεί μεγάλη ενόχληση κατά την διείσδυση.
 4. Όσο το fisting βρίσκεται σε εξέλιξη η γυναίκα θα πρέπει να είναι χαλαρή. Για να επιτευχθεί αυτό, ας δοκιμάσει να σφιχτεί και μετά με μια μεγάλη ανάσα να απελευθερώσει όλο αυτό το σφίξιμο. Η χαλάρωση θα βοηθήσει το χέρι να γλυστρήσει πιο βαθειά. Οι βαθειές ανάσες θα κάνουν το fisting πιο εύκολο.
 5. Φαντάσου τον κόλπο σου να ανοίγει και να δέχεται το χέρι του συντρόφου σου.
 6. Όταν πλέον μπει και όλη η παλάμη, τότε ο κόλπος θα τυλίξει την γροθιά. Μπορεί να αρχίσει να συσπάται τόσο πολύ, ώστε η πίεση στο χέρι να είναι άβολη. Κάν’τε υπομονή και σε καμία περίπτωση μην τραβήξεις απότομα το χέρι γιατί θα τραυματιστεί η σύντροφος. Το πιο εύκολο είναι να την αφήσεις να σπρώξει η ίδια έξω το χέρι.
 7. Έχε κατά νου, πώς όταν πλέον θα βάλεις όλο το χέρι μέσα, το καλύτερο είναι να γεμίσεις τον κόλπο κι’ όχι να σπρώξεις πιο βαθειά. Καθώς τα δάχτυλα γλυστράνε μέσα, ο αντίχειρας συνήθως τυλίγει και δημιουργείται γροθιά αλλά μπορεί ο αντίχειρας να μείνει κι’ απέξω.
 8. Σε κάθε περίπτωση, όταν το χέρι είναι μέσα της, κάνε συσπάσεις με το χέρι για να την γεμίσεις περισσότερο. Αν της αρέσει αυτό, δοκίμασε να βγεις και να μπεις ξανά ελαφρά αλλά με τρυφερότητα και προσοχή.
Search