Η μονόπλευρη αγάπη: Όταν ένας πελάτης ερωτεύεται συνοδό

You are currently viewing Η μονόπλευρη αγάπη: Όταν ένας πελάτης ερωτεύεται συνοδό
Όταν ένας πελάτης ερεωτεύεται συνοδό

Ο πρώτος πελάτης που μίλησε για σοβαρή αγάπη και το γάμο ήταν περίπου 9 χρόνια πριν. Ας τον ονομάσουμε Κώστα. Αυτό συνέβη όταν κατοικούσα στο εξωτερικό. Ήμουν τότε μια πολύ νεαρή κοπέλα που δεν καταλάβαινε πλήρως το πόσο κρίσιμα ήταν τα θέματα της καρδιάς ενός ανθρώπου. Είχα συναντήσει αυτόν τον πελάτη τον Κώστα μια φορά, και έπειτα, εν αγνοία μου, έκανα μια τέτοια εντύπωση, και γρήγορα έγινε ένας τακτικός και γενναιόδωρος τακτικός πελάτης. Ήταν απλός χαρακτήρας, καλόκαρδος και γενναιόδωρος έτσι άρχισα γρήγορα να απολαμβάνω την συντροφιά του ως πελάτης. Από τότε που ερχόταν να με δει τόσο συχνά, τελικά έγινα κι εγώ άνετη, ώστε να βγαίνω μαζί του δημόσια. Ξεκινήσαμε να βγαίνουμε σε δείπνα και θεατρικές παραστάσεις μαζί. Για μένα, ο Κώστας ήταν απλά ένας πελάτης και ένας υπέροχος άνθρωπος που η συντροφιά του ήταν πολύ ωραία – αλλά τίποτα περισσότερο. Αλλά γι ‘αυτόν, ήταν πολύ περισσότερο. Ήμουν νέα και αγνοούσα τις προθέσεις του. Δεν μου φάνηκε μέχρι αργότερα ότι προσπαθούσε να με καλοπιάσει με τις ελπίδες να με κερδίσει.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, είχα συναντήσει επίσης τον πρώην αρραβωνιαστικό μου ως πελάτη. Ο πρώην μου, όμως, ήταν κάποιος που αισθάνθηκα πραγματικά συνδεδεμένη – και πολύ γρήγορα γίναμε ζευγάρι και στη συνέχεια άρχισαμε να ζούμε μαζί. Μόλις ο πρώην και εγώ αρχίσαμε να ζούμε μαζί, έκοψα όλες τις μη επαγγελματικές επικοινωνίες με τον Κώστα. Και πολύ γρήγορα, αποφάσισα να σταματήσω απότομα τις επιχειρηματικές σχέσεις μαζί του. Ήμουν απασχολημένη με τον πρώην μου, έτσι αισθάνθηκα ότι το να βλέπω τον Κώστα ήταν πάρα χρονοβόρο. Σε αυτό το σημείο, ήμουν συγκλονισμένη καθώς ανακάλυψα ότι ο Κώστας είχε την εντύπωση ότι θα το κάναμε πιο επίσημο και θα μέναμε μαζί. Άρχισε να εμφανίζεται στο σπίτι μου ή στο ξενοδοχείο στο οποίο εργάστηκα, περιμένοντας.

Ήμουν έκπληκτη και συγκλονισμένη, επειδή είχα μηδενικά συναισθήματα γι ‘αυτόν και τον θεωρούσα μόνο σαν κάποιον άλλο πελάτη. η η μόνη εξαίρεση ήταν ότι ήμουν πιο κοντά σε αυτόν ως πελάτη επειδή τον έβλεπα πολύ συχνά. Ο Κώστας είχε τις καλύτερες προθέσεις, αλλά μπέρδεψε την καλοσύνη μου για κάτι σοβαρό, που τον έκανε να πανικοβληθεί όταν τον άφησα ξαφνικά. Ήταν δικό μου λάθος να μην περιγράψω τις προθέσεις μου προς αυτόν. Εκ των υστέρων, θα έπρεπε να είχα ξεκαθαρίσει την θέση μου – και επιπλέον, θα έπρεπε να είχα αναφέρει από νωρίς πώς δεν με ενδιέφερε κάτι πέρα ​​από μια σχέση πελάτη-συνοδών. Αλλά και πάλι, ήμουν νέα και δεν ήξερα τίποτα για τα θέματα της αγάπης, γι ‘αυτό ήμουν αθώα. Αυτό ήταν ένα τεράστιο μάθημα για μένα και ένα μάθημα που πρέπει ακόμα να εφαρμόσω μέχρι σήμερα: να ξεκαθαρίσετε τις προθέσεις σας από νωρίς και ποτέ να παίξετε με την καρδιά κάποιου.

Αυτό το παράδειγμα με τον Κώστα συνέβη όταν ήμουν πολύ νέα. Δεν είχα την πρόθεση να παραπλανήσω κάποιον ή να παίξω με τα συναισθήματά του – είναι ο μεγαλύτερος φόβος μου μέχρι σήμερα να εκμεταλλευτώ την καρδιά κάποιου. Έκανα λάθη και προκάλεσαν πράγματι πόνο. Αλλά και εγώ γνωρίζω τον πόνο της εξαπάτησης, κι έτσι δεν θα μου άρεσε καθόλου να εξαπατήσω σκόπιμα κάποιον. Εγώ απλώς αγνοούσα στις πρώτες μου μέρες στην συνοδεία για το πώς να ασχοληθώ με τους πελάτες που έγιναν κολλητήρια ή ερωτεύτηκαν. Ήμουν από τις Escorts που δεν ασχολιόταν πολύ με το αν νιώθει κάποιος κάτι και γιατί. Το έβλεπα επαγγελματικά.

Και έπειτα η ιστορία του πρώην αρραβωνιαστικιού μου που και πάλι, ήμουν νέα και αφελής ενώ ήμουν μαζί του. Τον αγαπούσα, αλλά δεν ήμουν σίγουρη για αυτό που ήθελα μέσα από τη σχέση μας. Φοβόμουν να εγκατασταθώ τόσο γρήγορα μαζί του και γι ‘αυτό προσπαθούσα να τον αφήσω πολλές φορές νωρίς στη σχέση μου. Από αγάπη, ένιωσα άδικο να μείνω μαζί του όταν η καρδιά μου δεν ήταν σίγουρη για το τι ήθελε. Αλλά οποτεδήποτε εξέφραζα την επιθυμία μου να τον αφήσω, είδα τα μάτια του και ένιωσα σαν μια μητέρα που εγκατέλειψε το παιδί της. Αυτή ήταν η πρώτη αληθινή σχέση μου, έτσι δεν ήξερα τους κανόνες ή τις συνέπειες της αγάπης. Έτσι μετά από δύο χρόνια, κατέληξα να τον αφήσω. Δεν ήμουν σίγουρη για αυτό που ήθελα σε όλη τη σχέση μου – ήμουν δηλητηριασμένη με σκέψεις. Ονειρευόταν το γάμο και την οικογένεια και σκότωσα αυτό το όνειρο γι ‘αυτόν. Όλα ήταν ακούσια. Χρόνια αργότερα, μόλις αντιμετώπισα τον εαυτό μου με την απόρριψη, συνειδητοποίησα πόσο επικίνδυνη είναι η αγάπη όταν δεν υπάρχει δομή ή ηθική για να την καθοδηγήσει.

Τώρα, τα παραπάνω παραδείγματα δείχνουν πως το να παραβλέπεις και να αγνοείς είναι μέρος της ύπαρξης νέων και άπειρων ανθρώπων. Θα δείτε όμως πολλές ακόμη μαρτυρίες όπως αυτή της Αλκημής με διαφορετικά περιστατικά. Ελπίζουμε ότι τελικά θα μάθουμε την ενσυναίσθηση (την ικανότητα να σκεφτούμε τα συναισθήματα των άλλων) που τα ξεχωρίζει από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση. Δυστυχώς, ορισμένοι άνθρωποι δεν έχουν την αίσθηση της συμπάθειας – σκοτώνουν ψυχές και δεν αισθάνονται τύψεις. Αλλά άλλοι μαθαίνουν μέσω δοκιμών και σφαλμάτων. Έπρεπε να είμαι ο παραμελητής και να παραμεληθώ τον εαυτό μου για να μάθω το πολύτιμο μάθημα της συμπάθειας στην αγάπη: να μην παίζεις με κάποια καρδιά, να μην χρησιμοποιείς κάποιον, να μην κάνεις κενές υποσχέσεις και το πιο σημαντικό, να είσαι σαφής με τις προθέσεις σου.