9 αλήθειες για τις μακροχρόνιες σχέσεις

μακροχρόνιες σχέσεις

Αν κάποτε είχες ή έχεις μακροχρόνια σχέση σίγουρα έχεις βιώσει τα παρακάτω:

Είναι γνωστό πως με την πάροδο κάποιων ετών, η διάθεση για σεξ και το πάθος μειώνονται. Αυτό είναι ένα στερεότυπο που έχει ως βάση κάποιες ενδείξεις, αν όχι αποδείξεις. Όπως κάθε ζευγάρι είναι διαφορετικό, έτσι και κάθε άτομο. Στις μακροχρόνιες σχέσεις, η σεξουαλικη δραστηριότητα εξαρτάται από διάφορους παράγοντες.
Είναι δεδομένο, ότι στις σχέσεις ετών έχουμε βιώσει τις 9 παρακάτω πραγματικότητες:

1. Η επικοινωνία που σχετίζετε με το σεξ βελτιώνει την σχέση

Πολλές μελέτες έχουν αναφέρει πως η καλή σεξουαλικη ζωή είναι συνυφασμένη μιας ευτυχισμένης σχέσης.
Σύμφωνα με έρευνες, η σεξουαλικη ικανοποίηση ενισχύει την διατήρηση μιας σχέσης!
Επιπλέον, το καλό σεξ εξομαλύνει τυχόν προβλήματα επικοινωνίας.
Εν αντιθέσει, κάνοντας λιγότερο σεξ από ότι επιθυμείτε, η σχέση σας πιθανόν να γίνει λιγότερο σταθερή και οδηγήσει στον χωρισμό.
Κατά πόσο σημαντικό είναι το σεξ σε μια σχέση και η συχνότητα του εξαρτάται από τα άτομα. Ορισμένοι άνθρωποι δεν κρίνουν απαραίτητο το σεξ για να έχουν μια ευτυχισμένη σχέση,ούτε το αναζητούν σε μεγάλη συχνότητα.
Η επικοινωνία παίζει σημαντικό ρόλο. Γι’ αυτό ο διάλογος βοηθά πολύ να αναζητήσετε της σεξουαλικές σας ανάγκες.
σεξ

2. Η έλλειψη επιθυμίας και ανάγκης για σεξ είναι φυσιολογική

Υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που επηρεάζουν το ενδιαφέρον των ανθρώπων για σεξ αυτοί είναι :

– στρες
– διαταραχές ύπνου
– ορμονικές αλλαγές
– επιδράσεις φαρμάκων
– ψυχολογικά προβλήματα
– σωματική εικόνα
– θέματα σχέσης
– αλλαγές καθημερινότητας (απόκτηση οικογένειας και πρόσληψη σε νέα εργασία)
Είναι λογικό να μην έχεις την διάθεση για σεξ όλη την ώρα. Μην κρίνεις αρνητικά τον εαυτό σου, ούτε τον/την σύντροφό σου.

3. Υπάρχει αμφίδρομη σχέση μεταξύ σεξουαλικής ικανοποίησης και ικανοποίησης στην σχέση

Το καλό σεξ σημαίνει συνήθως μια ευτυχισμένη σχέση, όμως συμβαίνει και το αντίθετο. Έρευνες έχουν δείξει πως αν δεν είστε ικανοποιημένοι με την σχέση σας, πολύ πιθανόν δεν θα είστε ούτε με την σεξουαλική σας ζωή.
Εάν το ζευγάρι ή ένας δεν δίνει βάση για το σεξ, τότε υπάρχουν ήδη προβλήματα στην σχέση που χρήζουν επίλυση. Για την επίλυση του προβλήματος θα πρέπει να επικοινωνήσετε τα συναισθήματά σας. Εστιάστε στην καλυτέρευσή της σχέσης σας και το σεξ θα βελτιωθεί εξίσου.

4. Εμφάνιση χαμηλής λίμπιντο και στους άντρες

Πάρα τα όσα λέγονται, όπως και η διάθεση των γυναικών για σεξ σταματά στις μακροχρόνιες σχέσεις, το αντίστοιχο μπορεί να συμβεί και στους άντρες. Καθότι και το ανδρικό φύλο παρουσιάζει μείωση της σεξουαλικής του ορμής.

5. Σεξ: Τρώγοντας έρχεται η όρεξη

Πολλοί νιώθουν την επιθυμία με διαφορετικό τρόπο. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχει μια αυθόρμητη επιθυμία η οποία μπορεί να οδηγήσει στο σεξ χωρίς να υπάρχει φυσική διέγερση. Άλλοι έχουν σεξουαλική επιθυμία μόνο όταν έχει ξεκινήσει η σωματική διέγερση. Αυτό ονομάζεται ανταποκρινόμενη επιθυμία.
σεξουαλική ζωή

6. Σεξ και επιθυμία

Κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να κάνει σεξ με κάποιον όταν δεν το επιθυμεί, ακόμα και στις μακροχρόνιες σχέσεις. Όταν το σεξ γίνεται όταν δεν το θέλεις, σου δημιουργεί δυσάρεστα συναισθήματα τόσο για τον/την σύντροφό σου, όσο και για την ίδια την πράξη. Με αποτέλεσμα να μην το απολαμβάνεις.

Η έρευνα διχάζεται σε δύο απόψεις :

 

Α. Υπάρχει η διαπίστωση πως κάνοντας σεξ μόνο για την ικανοποίηση του/της συντρόφου σου, αυτό επιφέρει χαμηλότερη ποιότητα σεξουαλικής ζωής.
Β. Σύμφωνα με μελέτη του 2014 η οποία αναρτήθηκε σε σχετικό περιοδικό, διαπιστώθηκε πως οι άνθρωποι που υποκινούνται από τους συντρόφους τους να ικανοποιήσουν της ανάγκες τους, νιώθουν εντονότερη σεξουαλική επιθυμία για τον/την σύντροφό τους καθημερινά και όσο περνάει ο καιρός στις μακροχρόνιες σχέσεις. Ανακεφαλαιώνοντας, όταν εστιάζετε πολύ στην σεξουαλική ευχαρίστηση του/της συντρόφου σας, μεγιστοποιείται η σεξουαλική επιθυμία.

7. Δεν είναι πάντα προϋπόθεση το αυθόρμητο σεξ

Το προγραμματισμένο σεξ είναι το ίδιο απολαυστικό, επειδή έχει μια αίσθηση προσδοκίας. Εννοείται πως δεν χρειάζεται να υπάρχει το σεξ σαν υποχρέωση. Μέχρι και την ημερομηνία που έχετε προγραμματίσει, προσπαθήστε να δώσετε ευχάριστες ερωτικές πινελιές, έτσι ώστε να αυξήσετε την σεξουαλική δραστηριότητα στην μακροπρόθεσμη σχέση σας.

8. Στο σεξ δεν έχει σημασία το σκορ αλλά η αμοιβαία ευχαρίστηση

Το να κρατάς σκορ με της επιδόσεις του/της συντρόφου σου δεν αποτελεί υγιή πρακτική. Ο/η σύντροφός μπορεί να δημιουργήσει μια αρνητική ενέργεια και κλίμα, με αφορμή ποιος δίνει και πόσο συχνά, χωρίς να υπάρχει αμοιβαία ικανοποίηση.

9. Ακόμα και στις μακροχρόνιες σχέσεις, η σεξουαλική ζωή μπορεί να είναι παθιασμένη και άφθονη

Αποτελέσματα μελέτης του 2018, αποφάνθηκε πως όσα ζευγάρια πίστευαν πως το πάθος θα μειωθεί το επόμενο έτος, παρουσίασε χαμηλότερα επίπεδα σεξουαλικής δραστηριότητας. Για αυτό, αποφύγετε της πεποιθήσεις που αφορούν την σεξουαλική επιθυμία.
Διοτί θα έχει ως επακόλουθο να εξαφανίζεται με τα χρόνια και υπάρχει πιθανότητα οι προφητείες σας να γίνουν πραγματικότητα!
Έχετε στο νου σας πως υπάρχουν ζευγάρια σε μακροχρόνιες σχέσεις που διατηρούν υψηλού επιπέδου σεξουαλική ζωή! Επί της ουσίας, όσο περισσότερο γνωρίζετε ο ένας τον άλλον, τόση οικειότητα και άνεση θα υπάρχει και θα σας καθοδηγεί στην αναζήτηση νέων σεξουλικών εμπειριών.
Ως ζευγάρι, μπορείτε να ακολουθήσετε οποίου είδος σεξουαλικής ζωής θέλετε, αρκεί να υπάρχει θετικότητα δεκτικότητα και προθυμία.
Search