11 τρόποι για να βοηθήσετε τον εαυτό σας σε μια καλύτερη σεξουαλική ζωή

You are currently viewing 11 τρόποι για να βοηθήσετε τον εαυτό σας σε μια καλύτερη σεξουαλική ζωή
τρόποι για να βοηθήσετε τον εαυτό σας σε μια καλύτερη σεξουαλική ζωή

Τρόποι για να βοηθήσετε τον εαυτό σας σε μια καλύτερη σεξουαλική ζωή

Οι φυσικοί μετασχηματισμοί που υποβάλλονται στο σώμα σας καθώς μεγαλώνετε επηρεάζουν επίσης σημαντικά τη σεξουαλικότητά σας. Η μείωση των ορμονικών επιπέδων και οι μεταβολές στη νευρολογική και κυκλοφορική λειτουργία μπορεί να οδηγήσουν σε σεξουαλικά προβλήματα όπως η στυτική δυσλειτουργία ή ο πόνος στον κόλπο.

Τέτοιες φυσικές αλλαγές συχνά σημαίνουν ότι η ένταση του νεανικού σεξ μπορεί να δώσει τη θέση του σε πιο συγκρατημένες αντιδράσεις κατά τη διάρκεια της μέσης και της μετέπειτα ζωής. Αλλά τα συναισθηματικά υποπροϊόντα ωριμότητας – αυξημένη εμπιστοσύνη, καλύτερες επικοινωνιακές δεξιότητες και μειωμένες αναστολές – μπορούν να συμβάλουν στη δημιουργία μιας πλουσιότερης, πιο ξεχωριστής και τελικά ικανοποιητικής σεξουαλικής εμπειρίας. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι αποτυγχάνουν να συνειδητοποιήσουν το πλήρες δυναμικό της σεξουαλικής ζωής αργότερα. Με την κατανόηση των κρίσιμων σωματικών και συναισθηματικών στοιχείων που αποτελούν τη βάση του ικανοποιητικού σεξ, μπορείτε να περιηγηθείτε καλύτερα σε προβλήματα αν προκύψουν.

Η αντιμετώπιση των σεξουαλικών προβλημάτων είναι πιο εύκολη από ποτέ. Επαναληπτικά φάρμακα και επαγγελματίες σεξ θεραπευτές υπάρχουν εκεί αν τα χρειάζεστε. Αλλά μπορεί να είστε σε θέση να επιλύσετε μικρά σεξουαλικά ζητήματα κάνοντας κάποιες προσαρμογές. Ας δούμε μερικά πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε στο σπίτι.

1.Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας. Για κάθε τύπο σεξουαλικού προβλήματος διατίθενται πολλά καλά υλικά αυτοβοήθειας. Περιηγηθείτε στο Internet ή στο τοπικό βιβλιοπωλείο, διαλέξτε λίγους πόρους που ισχύουν για εσάς και χρησιμοποιήστε τα για να βοηθήσετε εσάς και το συνεργάτη σας να ενημερωθείτε καλύτερα για το πρόβλημα. Εάν μιλάτε άμεσα είναι πολύ δύσκολο, εσείς και ο σύντροφός σας να μπορείτε να υπογραμμίζετε περάσματα που σας αρέσουν ιδιαίτερα και να τα παρουσιάζετε μεταξύ τους.

2.Δώστε στον εαυτό σας χρόνο. Καθώς μεγαλώνετε, οι σεξουαλικές σας ορμές επιβραδύνουν. Εσείς και ο σύντροφός σας μπορείτε να βελτιώσετε τις πιθανότητές σας επιτυχίας βρίσκοντας ένα ήσυχο, άνετο, χωρίς φασαρία χώρο για σεξ. Επίσης, καταλαβαίνετε ότι οι φυσικές αλλαγές στο σώμα σας σημαίνουν ότι θα χρειαστείτε περισσότερο χρόνο για να αναζωογονηθείτε και να φτάσετε στον οργασμό. Όταν το σκέφτεστε, ξοδεύοντας περισσότερο χρόνο για σεξ δεν είναι κακό πράγμα. Η εργασία αυτών των σωματικών αναγκών στην ρουτίνα της αγάπης σας μπορεί να ανοίξει τις πόρτες σε ένα νέο είδος σεξουαλικής εμπειρίας.

3.Χρησιμοποιήστε λίπανση. Συχνά, η κολπική ξηρότητα που αρχίζει στην περιμενοπάθεια μπορεί εύκολα να διορθωθεί με λιπαντικά υγρά και πηκτές. Χρησιμοποιήστε τα ελεύθερα για να αποφύγετε το επώδυνο σεξ – ένα πρόβλημα που μπορεί να χτυπήσει τους νευρώνες του εγκεφάλου στο να χαλάει η λίμπιντο και να αυξάνεται η ένταση της σχέσης. Όταν τα λιπαντικά δεν λειτουργούν πλέον, συζητήστε με το γιατρό σας άλλες επιλογές.

4.Διατηρήστε τη φυσική στοργή. Ακόμα κι αν είστε κουρασμένοι, τεταμένοι ή αναστατωμένοι για το πρόβλημα, η εμπλοκή στο φιλί και η αγκαλιά είναι απαραίτητη για τη διατήρηση ενός συναισθηματικού και σωματικού δεσμού.

5.Πρακτική αγγίζοντας. Οι τεχνικές εστίασης της αίσθησης που χρησιμοποιούν οι σεξ θεραπευτές μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκαταστήσετε τη φυσική οικειότητα χωρίς να πιέσετε. Πολλά βιβλία αυτοβοήθειας και εκπαιδευτικά βίντεο προσφέρουν παραλλαγές σε αυτές τις ασκήσεις. Ίσως θελήσετε επίσης να ζητήσετε από τον σύντροφό σας να σας αγγίξει με τρόπο που αυτός ή αυτή θα ήθελε να αγγιχτεί. Αυτό θα σας δώσει μια καλύτερη αίσθηση για το πόση πίεση, από απαλή σε σταθερή, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε.

6.Δοκιμάστε διαφορετικές θέσεις. Η ανάπτυξη ενός ρεπερτορίου διαφορετικών σεξουαλικών θέσεων όχι μόνο προσθέτει ενδιαφέρον στην έρωτα, αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αντιμετώπιση προβλημάτων. Για παράδειγμα, η αυξημένη διέγερση στο σημείο G που συμβαίνει όταν ένας άντρας μπαίνει πίσω από τον σύντροφό του μπορεί να βοηθήσει την γυναίκα να φτάσει στον οργασμό.

7.Γράψτε τις φαντασιώσεις σας. Αυτή η άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να διερευνήσετε πιθανές δραστηριότητες που νομίζετε ότι θα μπορούσαν να είναι οι εξής: για εσάς ή για το σύντροφό σας. Προσπαθήστε να σκεφτείτε μια εμπειρία ή μια ταινία που σας προκαλεί και στη συνέχεια μοιραστείτε τη μνήμη σας με τον σύντροφό σας. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για άτομα με χαμηλή επιθυμία.

8.Κάνετε ασκήσεις Kegel. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες μπορούν να βελτιώσουν τη σεξουαλική τους ικανότητα με την άσκηση των μυών του πυελικού εδάφους. Για να κάνετε αυτές τις ασκήσεις, σφίξτε τους μυς που θα χρησιμοποιούσατε αν προσπαθούσατε να σταματήσετε τα ούρα στο midstream. Κρατήστε τη συστολή για δύο ή τρία δευτερόλεπτα και στη συνέχεια αφήστε την. Επαναλάβετε 10 φορές. Προσπαθήστε να κάνετε πέντε Set την ημέρα. Αυτές οι ασκήσεις μπορούν να γίνουν οπουδήποτε – κατά την οδήγηση, να κάθεστε στο γραφείο σας ή να στέκεστε σε μια γραμμή πληρωμής. Στο σπίτι, οι γυναίκες μπορούν να χρησιμοποιούν κολπικά βάρη για να προσδώσουν αντοχή στους μυς. Συζητήστε με το γιατρό σας ή έναν θεραπευτή φύλων σχετικά με το πού να τα πάρετε αυτά και πώς να τα χρησιμοποιήσετε.

9.Προσπαθήστε να χαλαρώσετε. Κάντε κάτι χαλαρωτικό μαζί πριν κάνετε σεξ, όπως παίζοντας ένα παιχνίδι ή βγείτε έξω για ένα ωραίο δείπνο. Ή δοκιμάστε τεχνικές χαλάρωσης, όπως ασκήσεις βαθιάς αναπνοής ή γιόγκα.

10.Χρησιμοποιήστε έναν δονητή. Αυτή η συσκευή μπορεί να βοηθήσει μια γυναίκα να μάθει για τη δική της σεξουαλική απόκριση και να της επιτρέψει να δείξει στον σύντροφό της ό, τι της αρέσει.

11.Μην εγκαταλείπετε. Εάν καμία από τις προσπάθειές σας δεν φαίνεται να λειτουργεί, μην εγκαταλείπετε την ελπίδα. Ο γιατρός σας μπορεί συχνά να καθορίσει την αιτία του σεξουαλικού σας προβλήματος και μπορεί να εντοπίσει αποτελεσματικές θεραπείες. Μπορεί επίσης να σας φέρει σε επαφή με έναν θεράποντα σεξ, ο οποίος μπορεί να σας βοηθήσει να διερευνήσετε θέματα που μπορεί να σταθούν στο δρόμο μιας γεμάτης σεξουαλικής ζωής.