Αποχή από το σεξ! Πώς μας επηρεάζει;;

You are currently viewing Αποχή από το σεξ! Πώς μας επηρεάζει;;
Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το σεξ είναι υγεία και δεν έχουν άδικο. Είναι αποδεδειγμένο ότι ο άνθρωπος το χρειάζεται για διάφορους λόγους και ότι για να είναι κανείς καλά και ψυχολογικά και σωματικά, θα πρέπει οι σεξουαλικές δραστηριότητες να περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του συχνά.

Υπάρχουν άπειρες έρευνες που μας λένε πόσο συχνά πρέπει κανείς να κάνει σεξ. Φυσικά το πόσο συχνά και γενικά η ποσότητα του σεξ που χρειάζεται ένας άνθρωπος είναι εντελώς υποκειμενική. Δεν υπάρχει μέτρο, πρέπει κανείς να βρει πόσο είναι το ιδανικό για τον ίδιο και να φροντίσει να το έχει στην ποσότητα που το χρειάζεται για να νιώθει καλά και να είναι χαρούμενος.

Τι γίνεται λοιπόν αν κάποιος σταματήσει να κάνει σεξ; Αν κάνει αποχή για πολύ καιρό; Πώς θα επηρεάσει το σώμα και την ψυχολογία η έλλειψη σεξ; Μπορεί να επηρεάσει την καθημερινότητα μας στο σύνολο της; Τις σχέσεις μας; Την δουλειά μας;

Ας δούμε τι λένε οι επιστήμονες λοιπόν για την έλλειψη του σεξ.

  1. Στρες!

Αν δεν κάνει σεξ αρκετά συχνά, ο οργανισμός σου παράγει πολύ λιγότερες ενδορφίνες και οξυτοκίνη, δυο ορμόνες που επηρεάζουν τα επίπεδα του στρες στον οργανισμό, αλλά και την ποιότητα και την ποσότητα του ύπνου. Άρα λιγότερο σεξ, σημαίνει περισσότερο στρες.

  1. Κακό ανοσοποιητικό!

Είτε το πιστεύεις είτε όχι, το σεξ στην κυριολεξία, κάνει καλό στην υγεία. Πέραν του ότι σε κάνει να περνάς όμορφα και να νιώθεις φανταστικά, βοηθάει το ανοσοποιητικό σου να είναι πιο δυνατό. Αυτό σημαίνει ότι αρρωσταίνεις πολύ πιο δύσκολα. Πες αντίο στα κρυώματα και τις γρίπες. Κάνε περισσότερο σεξ και μείνε μακριά από τον γιατρό!

  1. Αυτοπεποίθηση τέλος!

Με την πάροδο του χρόνου και όταν η έλλειψη του σεξ είναι έντονη, υποσυνείδητα το μυαλό μας αρχίζει να σκέφτεται ότι έχουμε κάποιο πρόβλημα. Ότι δεν είμαστε πια ελκυστικοί, άσχημοι, άχρηστοι , γενικά ότι έχουμε κάτι κακό και δεν βρίσκουμε σύντροφο για να κάνουμε σεξ. Με όλες αυτές τις σκέψεις λοιπόν να τρέχουν στο μυαλό μας, η αυτοπεποίθηση μας αρχίζει -ενίοτε ασυνείδητα- να πέφτει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι γύρω μας να νιώθουν την έλλειψη αυτή και να μειώνονται δραματικά οι πιθανότητες μας να κάνουμε σεξ τελικά.

  1. Πίεση!

Ας το παραδεχτούμε! Το σεξ είναι μία από τις καλύτερες μορφές άσκησης και σίγουρα η πιο ευχάριστη!!! Είναι τόσο καλή αεροβική άσκηση που η έντονη έλλειψη της μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα με την πίεση μας, ειδικά εαν αυτή είναι η μόνη μορφή γυμναστικής που κάνουμε. Κάτι που ισχύει για αρκετούς ανθρώπους. Αν για οποιονδήποτε λόγο βέβαια νιώθεις ότι για λίγο θέλεις να μείνεις εκτός κρεβατιού, τότε εναλλακτικά αντικατέστησε το για λίγο με δραστηριότητες όπως η κολύμβηση και το τρέξιμο!

  1. Προβλήματα ύπνου!

Αναρωτήθηκες ποτέ γιατί κοιμάσαι τόσο εύκολα μετά από ένα πολύ καλό κρεβάτι; Φυσικά και παίζει ρόλο η κούραση και η εξάντληση από την ένταση της σεξουαλικής πράξης, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Μετά το σεξ, ο οργανισμός παράγει μία ορμόνη, την προλακτίνη, η οποία σχετίζεται με τον ύπνο. Η συγκεκριμένη ορμόνη βοηθάει το σώμα να πέσει πολύ πιο εύκολα για ύπνο, αφού χαλαρώνει τους μυς και δημιουργεί μία αίσθηση ηρεμίας και ανακούφισης στον εγκέφαλο μας. Άρα όσο λιγότερο το σεξ, τόσο λιγότερη και η παραγωγή της συγκεκριμένης ορμόνης. Για έναν καλό ύπνο λοιπόν, ο γιατρός συστήνει …σεξ!

  1. Αχ καρδιά μου!

Όπως είπαμε και πριν, το σεξ είναι μία από τις καλύτερες μορφές άσκησης! Γυμνάζεις όλους τους μυς του κορμιού σου και ενισχύεις το καρδιοαγγειακό σου σύστημα! Είναι άσκηση δυο σε ένα που σε βοηθάει να ρίξεις την αρτηριακή σου πίεση. Περισσότερο σεξ λοιπόν, σημαίνει λιγότερες πιθανότητες για έμφραγμα και άλλες παθήσεις της καρδιάς και φυσικά το αντίστροφο. Για μια υγιή καρδιά λοιπόν, βουρ στο κρεβάτι!

  1. Προστάτη μου!

Το σεξ αποδειγμένα βοηθάει στην αποφυγή του καρκίνου του προστάτη! Όλοι οι επιστήμονες λένε ότι όσο λιγότερο το σεξ για τον άντρα, τόσο περισσότερο αυξάνονται οι πιθανότητες στο μέλλον, να αναπτύξει καρκίνο του προστάτη. Αν λοιπόν ψάχνατε έναν παραπάνω λόγο για να κάνετε σεξ ακόμα συχνότερα, μόλις αποκτήσατε έναν!

  1. Προβλήματα υγρασίας και κακής λειτουργίας!

Στις γυναίκες είναι αποδειγμένο ότι μετά από καιρό αποχής από το σεξ, αρχίζει να υπάρχει ιδιαίτερη στενότητα, αλλά και έλλειψη λίπανσης. Το οποίο σημαίνει ότι όταν τελικά αποφασίσει να κάνει σεξ ξανά, θα μπορούσε να είναι δύσκολο, δυσάρεστο και επίπονο. Στους άντρες τώρα, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η μεγάλη αποχή από το σεξ, μπορεί να προκαλέσει προσωρινή στυτική δυσλειτουργία.

Πιάστε δουλειά λοιπόν και μην ξεχνάτε να φροντίζετε τον εαυτό σας και σεξουαλικά!! Κι αν δεν υπάρχει σύντροφος, μην σκάτε. Γι’αυτό υπάρχουν τόσα Call Girls, Escort Boys και sex toys. Υπάρχουν πάντα τρόποι να κρατήσουμε την σεξουαλικότητα μας ψηλά και να μην αφήσουμε τον οργανισμό μας να πέσει σε λήθαργο!!