Αγοραίος έρωτας, έρευνα και στοιχεία

αγοραίος έρωτας

Σεξ

Είναι το αρχαιότερο επάγγελμα. Θα υπάρχει πάντα και παντού και θα ανθεί πάντοτε.
Ο αγοραίος έρωτας είναι δημοφιλής σε όλο τον κόσμο. 
Ερωτικές υπηρεσίες, κορίτσια, αγόρια, φετίχ, λαγνείες, kinky καταστάσεις, πάθος, ηδονή, εχεμύθεια… Συνθέτουν το παζλ του αγοραίου έρωτα…

Οι εργαζόμενοι του σεξ

Νεαρές γυναίκες αλλά και μεγαλύτερες, αδύνατες, παχουλές, καμπυλάτες. Με φυσικό στήθος ή πλαστικό. Προσφέρουν τις υπηρεσίες τους έναντι αμοιβής σε άνδρες, γυναίκες και ζευγάρια.
Αντιστοίχως γραμμωμένα, προσοντούχα αγόρια, ενεργητικά ή παθητικά (ή και τα δύο) αναλαμβάνουν να ικανοποιήσουν ερωτικά όποιον επιθυμεί να απολαύσει το πρόγραμμά τους.

Οι διαβαθμίσεις

Περίπου το 20% του ανδρικού πληθυσμού στον δυτικό κόσμο είχε τουλάχιστον μία επαφή με εργαζόμενο του σεξ.
Για τις γυναίκες το ίδιο ποσοστό είναι κάτω από 1%.
Στην ανώτερη πυραμίδα του αγοραίου έρωτα, βρίσκονται οι escorts κι’ αποτελούν το 2%-3% του αγοραίου έρωτα που απευθύνεται κυρίως σε ανώτερα κοινωνικά στρώματα. Αυτή η κατηγορία θεωρείται η ελίτ του αγοραίου έρωτα.
Η παροχή υπηρεσιών πραγματοποιείται σε χώρο των πελατών ή σε ξενοδοχεία κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης.
Το κόστος εξατομικεύεται και δεν υπάρχει κάποιο στάνταρ ποσό. Το εύρος είναι από 80€ έως 150€ την ώρα.
Στην συνέχεια της πυραμίδας υπάρχουν τα μπουρδέλα και τα στούντιο και στο κατώτερο τμήμα της πυραμίδας βρίσκονται οι πιάτσες.
Ξεχωριστή κατηγορία αποτελούν οι τρανς γυναίκες που κάνουν εξίσου την λεγόμενη πιάτσα.

Πελάτες

Σύμφωνα με βρετανική έρευνα, περισσότεροι από 1 στους 10 άντρες πληρώνουν για τη σεξουαλική πράξη με επαγγελματίες του σεξ. Το 11% αυτού του ποσοστού φαίνεται να έχει επισκεφτεί δημοφιλή μέρη για σεξοτουρισμό όπως την Bangkok και το Άμστερνταμ.
Η έρευνα προσθέτει στοιχεία που σχετίζονται με την προτίμηση νεαρών ανθρώπων και όχι ηλικιωμένων όσον αφορά τον αγοραίο έρωτα.
Από την μελέτη προέκυψε πως μόνο το 0,01% των γυναικών ηλικίας 16-74 είχε πληρώσει για σεξουαλική πράξη. Το 11% των ανδρών ανέφερε ότι το είχε κάνει τουλάχιστον μια φορά στην ζωή του.
Από τότε 6,108 άνδρες που συμμετείχαν στην έρευνα, το 3,6% είχε αναζητήσει τον αγοραίο έρωτα τα τελευταία 5 χρόνια. Ενώ το 1,1% το είχε κάνει το περασμένο έτος.
Οι άνδρες που είχαν πληρώσει προσφάτως για να συνευρεθούν ερωτικά με εργαζόμενο του σεξ, είχαν κατά μέσο όρο πάνω από το διπλάσιο αριθμό σεξουαλικών συντρόφων (32) εν αντιθέσει με εκείνους που δεν το είχαν κάνει (14).
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αυξημένος αριθμός δεν οφειλόταν στις επαγγελματίες που πλήρωναν. Αυτό συμβαίνει γιατί οι συγκεκριμένη κατηγορία ανδρών ήταν πιο ενεργοί σεξουαλικά.
Οι ηλικίες που που είχαν περισσότερες πιθανότητες να επιλέξουν τον αγοραίο έρωτα από 25-35 ετών.
Άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν στην αναζήτηση του αγοραίου έρωτα είναι η μη ύπαρξη σταθερού συντρόφου, η εργασία σε διευθυντικές θέσεις, το ελεύθερο επάγγελμα και η χρήση ουσιών.
Η έρευνα συνεχίζει αναφέροντας πως τα 2/3 των ανδρών που επιλέγουν τον αγοραίο έρωτα, τον αναζητούν στο εξωτερικό, κυρίως σε χώρες της Ασίας και της Ευρώπης.
Αξίζει να σημειωθεί πως σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να υπάρχουν βάσεις ασφαλούς σεξ κι’ αν κάποιοι προχώρησαν σε μη ασφαλές σεξ, θα πρέπει να απευθυνθούν απαραίτητα σε σχετικό έλεγχο άμεσα.
Το σεξ είναι υγεία και απόλαυση για όλους.
Ο αγοραίος έρωτας παίζει σημαντικό  ρόλο για όλη την κοινωνία παγκοσμίως.
Search